Granqvist om beskedet: ”Inte helt överraskad”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Per-Ola Ljung har fått sparken som Helsingborgstränare.

Ett besked som lagkaptenen Andreas Granqvist inte blir allt för förvånad av.

– När styrelsen väl gav beskedet kan jag väl inte säga att jag är helt överraskad. Jag har förstått diskussionen som har varit, säger han till Helsingborgs Dagblad.

I morgon (söndag) presenterar allsvenska Helsingborg en ny tränare i A-laget efter att Per-Ola Ljung fått sparken.

Avskedandet av Ljung var inte allt för överraskande för Andreas Granqvist, som är lagkapten i Helsingborg precis som i det svenska landslaget.

– Det är en stor fråga, men när styrelsen väl gav beskedet kan jag väl inte säga att jag är helt överraskad. Jag har förstått diskussionen som har varit, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Den officiella anledningen till tränarbytet är den svaga resultatraden, som inneburit att HIF sitter på kvalplats inför omstarten efter sommaruppehållet.

”All respekt”

– Tyvärr har vi inte varit tillräckligt bra och effektiva framför allt i straffområdena och fått de resultat vi önskat för att ligga ett antal placeringar upp i tabellen, säger ”Granen”.

– Jag har i intervjuer varit väldigt tydlig med att jag är spelare och Peo är min chef, och det har inte varit några bekymmer att jobba med Peo. Jag har all respekt för honom.

Andreas Granqvist återvände till Helsingborg efter VM förra sommaren, där han förutom att han spelar på planen också sitter i den sportsliga ledningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE