Djurgårdens tunga trend fortsätter – blev överkört av Kristianstad

Publicerad 2022-09-24

Hedvig Lindahl var tillbaka i målet för Djurgården i bortamötet med Kristianstad.

Då krossades Blåränderna, som inte vunnit i damallsvenskan på över tre månader.

– Det är så jäkla segt, säger Sara Lilja Vidlund i Viaplay efter storförlusten.

Kristianstad tog tidigt ledningen i matchen efter en fin prestation från Evelyne Viens, som hittade en framstormande Tilda Persson i straffområdet som enkelt kunde trycka in 1–0 för hemmalaget bakom Hedvig Lindahl. För övrigt Perssons första mål på två år.

– Vi startar starkt och gör ett tidigt mål. Det var bara att få en fot på bollen, den skulle bara in, säger målskytten i Viaplay.

Kristianstad krossade Djurgården

Djurgården hade svårt att skapa chanser i den första halvleken, den bästa hade vänsterbacken Ebba Hed som träffade ribban med ett oväntat skott från distans.

Istället var det Kristianstad som skulle utöka sin ledning i mitten av den andra halvleken. Djurgården fick inte undan bollen, och Evelyne Viens fick även bli målskytt i matchen när hon stötte in 2–0 från nära håll.

Succé för Viens – stod för hattrick

Viens skulle också kröna sin succé med ytterligare två mål fram till 4–0 i slutminuterna, och Kristianstads fina form fortsätter i toppen av tabellen. För Djurgården är det tyngre, som med sin sjätte raka match utan seger inte vunnit i damallsvenskan sedan den 19 juni. Man har heller inte lyckats hålla någon nolla sedan Hedvig Lindahl anslöt till klubben.

– Det är så jäkla segt. Vi är inne i en svacka just nu och det var idag vi skulle vända på den trenden. Så det är sjukt segt, säger Sara Lilja Vidlund i Viaplay efter matchen.