Köpte tidningssida – för sitt avskedsbrev

Publicerad:

Leonardo Bonucci gör en sensationell övergång till Milan.

Då valde backstjärnan att köpa en sida i tidningen Gazzetta dello Sport för att ta farväl av Juventus – utan att nämna sin förre tränare.

”Jag har lite ångest...”, skriver 30-åringen.

Foto: GAZZETTA DELLO SPORT, TT

Han anses av många vara en av världens bästa mittbackar.

Leonardo Bonucci hade en längre tid ryktats bort från Juventus och placerades i Premier League.

Därför var det en bomb som slog ner i går när Milan, ligakonkurrenten, gjorde klart med honom.

– Det såg ut som ett skämt, nyheterna kom som en blixt från klar himmel. Det är en väldigt, väldigt häftig affär, jag hade inte kunnat föreställa mig det, sa bland andra förre Juventus-kaptenen och legendaren, Alessandro Del Piero.

”Fortfarande ångest”

I dag, dagen efter den sensationella övergången, väljer Bonucci att ta farväl av Juventus – genom att köpa en helsida i landets största sporttidning, La Gazzetta dello Sport.

Under rubriken ”En fantastisk historia” skriver Bonucci bland annat:

Sju säsonger har gått, sex säsonger av segrar och uppfyllda drömmar och tillväxt som uppnåtts genom ett exceptionellt band till Juventus. Naturligtvis finns det fortfarande ångest över att inte ha vunnit Champions League, men starkare än det är stoltheten av framgång och att vara en del över en stor familj”.

Nämner inte tränaren

Mittbacken uppges också ha haft en spänd relation till Juventus-tränaren Massimiliano Allegri på sistone och i avskedsbrevet tackar han de flesta inom klubben – men nämner inte ens Allegri.

Jag gav allt för Juventus. Jag gav, jag fick och jag lärde mig. Vad jag tittar tillbaka på är en fantastisk historia som är värdig att nå sitt slut, med full respekt och tillgivenhet för det jag upplevde med klubben, kaptenen, mina lagkamrater och fansen. Tack för allt, Juve”.

Bonucci lämnar Juventus efter 319 tävlingsmatcher för klubben, 21 mål, sex ligatitlar och två Champions League-finaler.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.