Lukakus drömstart – Inter avgjorde i slutsekunderna

Publicerad 2022-08-13

80 sekunder.

Det var allt som Romelu Lukaku behövde för att göra sitt första mål i sin Intercomeback.

Det var dock Denzel Dumfries som fick den stora matchhjälterollen, sent omsider, i 2–1-segern borta mot Lecce.

Det hade spelats 80 sekunder av Inters Serie A-premiär borta mot Lecce när ett välavvägt inlägg prickade Matteo Darmians huvud vid den bortre delen av straffområdet. Wingbackens nickpassning som följde nådde Romelu Lukaku, som inte kunde missa.

0–1 på tavlan direkt och en drömstart för Inter. Och kanske framförallt en drömstart för Romelu Lukaku i sin Interåterkomst.

För ett år sedan betalade Chelsea 1,2 miljarder kronor för att värva den belgiske anfallaren från Inter. Efter blott en säsong i London så har dock Lukaku återvänt till Inter på ett lån. En comeback som blev slutresultatet av en halvårslång konflikt med tränaren Thomas Tuchel, som inleddes och uppdagades med ett oväntat mediautspel från belgaren vid årsskiftet.

Leccekvittering

Nu har han alltså återvänt till Milano, där han gjorde 64 mål på 95 ligamatcher och vann Scudetton säsongen 2020/2021.

Och han fick bevisligen en drömstart. Länge såg det dock inte ut att räcka till någon seger.

I inledningen av den andra halvleken, i minut 48, kvitterade Lecce genom Assan Ceesay.

Och länge såg den kvitteringen ut att stå hela vägen till slutsignalen.

Men Inter skulle få det sista ordet.

Lukaku slog till efter bara en minut och 20 sekunder i återkomsten till serie a.

Dumfries hjälte

På en hörna i den sista av de fyra annonserade tilläggsminuterna så hamnade bollen hos den inbytte högerbacken Denzel Dumfries, som stötte dit 1–2 i ett öppet mål.

Något som alltså gav Inter tre premiärpoäng, efter mycket om och men.

Romelu Lukaku var inte den enda tidigare Chelseaanfallaren som gjorde mål direkt i sin comeback under lördagen. Även Timo Werner gjorde mål – detta för RB Leipzig i Bundesligamötet mot Köln.