Manchester United vidare i FA-cupen – efter Casemiros show

Uppdaterad 2023-01-29 | Publicerad 2023-01-28

Manchester United är vidare i FA-cupen.

Ovane målskytten Casemiro, 30, slog till med dubbla mål – när Marcus Rashford missade att slå klubbrekord.

United besegrade Reading med 3–1.

Senaste gången Reading slog Manchester United var för 96 år sedan.

Och Championship-laget kommer få vänta lite till.

Manchester United vann hemmamötet med 3–1 – och är vidare till FA-cupens femte runda.

Målet dömdes bort

Victor Nilsson Lindelöf, 28, fanns med från start och fick se Marcus Rashford ha en boll över linjen – men det blev inget mål, och inte heller något klubbrekord, då framspelaren Wout Weghorst var offside innan. Målet hade gjort engelsmannen till den enda United-spelaren att göra mål i tio raka hemmamatcher.

Hemmalagets mål kom i stället i den andra halvleken när den defensive mittfältaren Casemiro förde United till den 2–0-ledning – efter två mål inom loppet av fyra minuter.

– Casemiro är en fantastisk spelare, säger tränaren Erik ten Hag till BBC.

Även landsmannen Fred skrev in sig i målprotokollet efter en läcker klack.

Manchester United besegrade till sist Reading med 3–1.

Lämnade arenan på kryckor

Efter matchen spreds dock oroande bilder på lagets danske mittfältsstjärna Christian Eriksen på sociala medier. Bilderna visar när han lämnar Old Trafford på kryckor och med ett kraftigt skydd på vänster fot.

Christian Eriksen lämnar Old Trafford.

Exakt vad det rör sig om för skada är än så länge oklart.

Kulusevski framspelare

Även Tottenham är vidare i FA-cupen efter att ha slagit Preston med 3–0 på bortaplan. Dejan Kulusevski spelade fram nyförvärvet Arnaut Danjuma till det sista målet.