Sent mål räddade poäng i toppmötet

Nytt bakslag för Hammarby

Publicerad 2023-05-29

Hammarby var på väg mot seger borta mot Kristianstad.

Då nickade Kristianstads Hlin Eiriksdottir in slutresultatet 1–1 – men var ändå rejält besviken efteråt.

– Jag är bara besviken på att vi inte tog tre poäng, säger hon i Viaplay.

Hammarby inledde damallsvenskan i ett rasande tempo och vann de sex inledande matcherna.

Men den senaste tiden har man haft det tyngre och inför toppmötet borta mot Kristianstad hade man två förluster och en oavgjord på tre senaste matcherna – och avståndet till toppen hade ökat.

I nordöstra Skåne var det länge en krampaktig match men i slutskedet skulle det lossna.

Hammarbys Vilde Hasund, nyss inbytt, satte 1–0 i 83:e minuten och för Stockholmslaget var en efterlängtad seger nära.

Så skulle det dock inte bli.

Sen kvittering

Kristianstad fick en hörna i 88:e minuten varpå Hlin Eiriksdottir stormade fram och nickade in 1–1.

Kristianstad fick en sista hörna på tilläggstid och var oerhört nära ett segermål men Anna Tamminen stod för en jätteräddning.

Matchen slutade 1–1.

– Det var en jämn match. Men jag är bara besviken på att vi inte tog tre poäng, säger Eiriksdottir i Viaplay.

Hammarby och Kristianstad fortsätter därmed att ligga på samma antal poäng, 20, och ligger på tredje respektive fjärde plats i tabellen.