TT

Uppdaterad 2022-12-05 | Publicerad 2022-12-03

Sex olika målskyttar och en 8–0-seger mot Leicester.

Nu leder Chelsea Super League.

Chelsea spräckte Leicesters nolla redan i den fjärde minuten. Därefter fortsatte Londonlaget att pumpa på i offensiven, och gick till halvtidsvila i 4–0-ledningen.

När domaren blåste av matchen hade man dubblat halvtidsledningen. Således skrevs slutresultatet 8–0 till Chelsea. Därmed leder Chelsea ligan, tre poäng före de jagande lagen. Chelsea har dock spelat en match mer.

Guro Reiten, Niamh Charles, Sam Kerr och Bethany England noterades för varsitt mål. Därtill gjorde Fran Kirby och Jessie Fleming två mål var.

Chelseas svenska yttermittfältare Johanna Rytting Kaneryd spelade 90 minuter medan Magdalena Eriksson spelade 74 minuter. Målvakten Zecira Musovic satt på bänken hela matchen.

Under dagen vann Arsenal också. Det rödklädda Londonlaget besegrade Everton med 1–0 efter mål av Vivianne Miedema. Arsenal ligger trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Manchester United.

Stina Blackstenius spelade 77 minuter för Arsenal. Nathalie Björn och Hanna Bennison spelade 87 respektive 75 minuter för Everton.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!