Stark seger för Sölvesborg i toppmatchen mot Saxemara

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det var två topplag som möttes i division 3 sydöstra Götaland i fotboll på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Sölvesborg, som besegrade Saxemara med 3–1 (0–1).

– Sölvesborg vann fullt rättvist idag. Vi ledde lite turligt med 1-0 efter första halvlek. Vi fick rikta in oss på försvarsspel idag och när Sölvesborg gjorde 1-1 tidigt i andra så orkade vi inte försvara oss lika bra som vi gjorde i första. Vi visste på förhand att vi skulle få en tuff match där vi hade flertal tongivande spelare borta. Men de unga killarna som fick chansen gjorde det bra. Vi var lite slitna sedan derby matchen i tisdags då vi spelade med en man mindre över en halvlek, kommenterade Saxemaras sportchef Stefan Carlsson.

Sölvesborgs tränare Daniel Nilsson tyckte till om matchen:

– Vi har oerhört stort bollinnehav hela matchen. I första är vi för långsamma och vi skapar för lite på den svårspelade planen. Saxemara gör 1-0 i 43:e på en lång frispark där vi tappar markeringen. I andra halvlek ökar vi bolltempot och kommer fram mer på kanterna och vänder matchen med tre mål där Albin Ekström ligger bakom alla. Vi släpper inte till några målchanser och vinner rättvist.

Segern var Sölvesborgs fjärde på de senaste fem matcherna.

I halvtid var Saxemara alltså i ledningen med 1–0. Men Sölvesborg vände och vann.

Målgörare för Saxemara var Ahmed Wasfi, medan Marcus Ekenberg gjorde två mål för Sölvesborg. Ett av Sölvesborgs mål var ett självmål.

Saxemara har sju poäng och Sölvesborg har 13 poäng efter fem omgångar.

Saxemara tar sig an Växjö Norra i nästa match borta lördag 29 augusti 14.00. Sölvesborg möter samma dag 15.00 Ljungby hemma.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.