”Finalerna för stora för att visa ut någon”

Antyder konspiration efter U21-finalen

Publicerad 2019-07-01

Jesus Vallejo höjde pokalen mot skyn efter Spaniens seger i U21-EM – men många menar att 22-åringen aldrig borde ha fått slutföra matchen.

Målvaktsprofilen Jens Lehmann antyder nu en konspiration inom fotbollsvärlden.

”Uppvisningen och publiken har blivit för stor för att matchen ska dödas av att spelas elva mot tio spelare”, skriver Lehmann på Twitter.

Redan i den 33:e minuten kunde, och borde kanske, U21-finalen mellan Spanien och Tyskland ha varit över för spanjorernas lagkapten Jesus Vallejo. Försvararen kastade sig in med dobbarna före i en tackling och sänkte tysken Luca Waldschmidt men kom undan med en varning.

– Ha går helt uppenbart in med sträckt ben. Jag är förvånad över att VAR (videodomarsystemet) går igenom situationen så snabbt. Sådana händelser är så matchavgörande, säger den tidigare tyske landslagsanfallaren Oliver Bierhoff till ARD enligt Bild.

”Ingen kommer bli utvisad”

Målvaktsprofilen Jens Lehmann, som visades ut efter 18 minuter av Champions League-finalen mellan Arsenal och Barcelona 2006, antyder i sin tur en konspiration.

– Ingen kommer bli utvisad i en stor europeisk final igen efter CL-finalen 2006. Uppvisningen och publiken har blivit för stor för att matchen ska dödas av att spelas elva mot tio spelare”, skriver Lehmann på Twitter.

Lehmanns Arsenal förlorade den matchen med 1–2, samma siffror som Spanien nu spöade Tyskland med i U21-finalen. Dock har såväl Didier Drogba som Juan Cuadrado sett rött i stora europeiska finaler även efter Lehmanns röda 2006.