Linnér: ”Måste markera att man inte gör så mot AIK”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vladimir Rodic firade ett 1–0-mål med att hyssja framför bortaklacken.

Alexander Kacaniklic fullföljde ett anfall efter en avblåsning.

Den gemensamma nämnaren i situationerna? Oscar Linnér reagerade synligt och kraftigt på båda.

Vi börjar med den första av två situationer där AIK-målvakten Oscar Linnér klev in i oönskat rampljus.

Efter att Vladimir Rodic placerat in 1–0 så följde ett firande framför bortaklacken. Det gillade inte Oscar Linnér.

– Ja, man gör inte det helt enkelt. När han står en bit ifrån mig och hyssjar mot vår läktare så måste man markera att man inte gör så mot AIK. Det var ingen annan som klev dit så jag klev dit för att markera att det inte är okej. Det blev lite rörigt, säger målvakten efter matchen.

– Jag sa: Va fan håller du på med? Markerade. Stå inte hur som och fira mot våra supportrar. Det kommer du få käka upp någon gång.

”Blåste ju 30 minuter innan...”

Rodic fick ett gult kort för målfirandet. Huruvida Oscar Linnér fick ett gult kort på reaktionen på firandet blev egentligen allmänt känt först när han fick ett till senare, och det inte följdes av ett rött.

– Jag gjorde inget fult och sade inget dumt. Vet inte varför jag skulle fått ett kort där, säger Linnér, som åtminstone visste själv att han inte var kortbelastad när han knuffade på Alexander Kacaniklic med dryga kvarten kvar av ordinarie tid.

Den situationen, var den också en ”markering”?

– Domaren blåste ju 30 minuter innan han kom och sköt bollen på mig. Det är bara onödigt. Ska jag låta honom stå och skjuta på mig utan att säga någonting? Jag vet inte. Jag kanske var lite het, men det är lätt hänt när det är ett Stockholmsderby.

”Ingen Zidaneskallning”

Linnér var inte den enda spelaren som var ”lite het”.

– Jag var hetsig. Jag var väldigt aggressiv. Jag ville ha straff. Han sa några fula ord som triggade igång mig. Sen blev det lite duell där, säger Muamer Tankovic om sin skallning mot Robert Lundströms bröstkorg.

Vad sa han då?

– Det spelar ingen roll vad han sa, säger Tankovic.

Hammarbyspelaren blir sedan förvånad när frågan om huruvida han var orolig för ett rött kort ställs från den samlade mediakåren.

– Varför? Var det så allvarligt? Nej, det var bara en liten touch bara. Ingen Zidaneskallning liksom.

Domaren: ”Kul”

Domare Kristoffer Karlsson såg situationen, som uppstod bara någon minut innan Kacaniklic och Linnér utbytte kroppskontakt, på samma sätt.

– Har bra koll på den. Tittar tidigt på den och upplever absolut att han böjer sig ner men ingen kraft eller inget våld. Han är där och böjer ner huvudet. Men inget som är fog för rött kort, säger domaren.

Var ju väldigt många situationer...

– Kul, säger Karlsson innan frågan hunnit ställas i sin helhet och fortsätter:

– Bra respekt från båda lagen och mycket känslor och mycket passion. Men jag tycker de höll sig inom gränsen. Det finns ingenting som sticker ut och ska anmälas i efterhand.

1 av 3 | Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.