Sävehof vann med 5–1 och 7–6

Kvitterade semifinalen mot Skövde

Publicerad 2019-04-29

Sävehof kvitterade semifinalen mot Skövde.

Mycket tack vare en isländsk målvakt, en egen jättetalang och ett starkt försvar.

– Vi var ett helt annat lag i andra, säger Oskar Sunnefeldt till C More.

IFK Skövde hade vunnit alla fyra mötena med IK Sävehof den här säsongen – inklusive den första semifinalen i fredags.

Grundseriens målgladaste lag hade dessutom öst in 30 mål eller mer i varje match.

Men när Sävehof tog emot Skövde i den andra semifinalen höll man nere gästerna på 23 mål och gjorde själva 26.

Försvar och målvakt bakom kvitteringen

Detta mycket tack vare målvakten Agust Eli Björgvinsson, som tog 42 procent av skotten, och ett aggressivt 5–1-försvar.

– Vi spelar ett högt 5–1-försvar där jag kan ligga högt och dra ner på deras tempo. Det är jobbigt men vi ska fortsätta med det, säger Oskar Sunnefeldt till C More.

Den 21-årige jättetalangen från de egna leden var också en segerorganisatör denna kväll. Han gjorde inga mål före paus men smällde dit fem bollar sista 21 minuterna, bland annat tre raka när Sävehof gjorde ett ryck till 19–15 i mitten av halvleken.

Bara två mål från nio meter

Skövde kom dock tillbaka och hade 20–20 i den 52:a minuten innan hemmalaget kunde dra ifrån igen och avgöra.

– Vi vet att vi är starka i slutet, säger Sunnefeldt.

Noterbart är att Sävehof, som spelade utan sjuka William Bogojevic och Christoffer Brännberger, bara gjorde två mål från nio meter och hela 22 från sex meter (samt två på straff i första halvlek). Detta mycket tack vare sitt 7–6-spel framåt.