Hammarbys damer jagar rekord – flyttar derby till Tele2 Arena

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby siktar på publikrekord.

Damderbyt mellan Hammarby och AIK 13 juni i elitettan spelas på Tele2 Arena.

– Matchen ska bli en enda stor fotbollsfest, säger Josefine Gasslander, biljettansvarig på Hammarby Fotboll.

Med ett publiksnitt på 1355 åskådare förra året, stod Hammarby ut i elitettan. Klubben hade högre publiksnitt än de tre efterföljande lagen tillsammans.

Det var det näst högsta snittet i hela landet på damsidan där endast FC Rosengård (som spelar i damallsvenskan) hade ett högre publiksnitt.

Nu har de alltså flyttat matchen Hammarby-AIK till Tele2 Arena, med ambitionen att slå Linköpings publikrekord för damallsvenskan från 2008 – på 9 413 åskådare.

– Vi vill visa hela fotbollssverige att Hammarby Fotboll är och ska vara den ledande fotbollsklubben i Norden vad gäller publik, oavsett om det är våra damer eller herrar som spelar match, säger Josefine Gasslander till klubbens hemsida.

Ska locka barn och ungdomar

Förutom att locka den vanliga Hammarbysupportern till matchen kommer stort fokus att ligga på att locka barn och ungdomar till matchen.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Klubben vill att derbymatchen ska bli en enda stor fotbollsfest.

– För att spegla det (en fotbollsfest) kommer vi lägga stort fokus på att få barn och ungdomar från hela Stockholm att komma på matchen, säger Gasslander.

För att underlätta för familjer och ungdomar att gå på matchen kommer priset på biljetterna för alla under 18 år att vara detsamma (50kr) oavsett var på arenan man väljer att sitta.

Försökte redan 2016

Klubben gick för rekord även 2016 i matchen mot LB07, men lyckades inte den gången.

Nu, 2020, är klubben hoppfull om att rekordet kan slås.

– Vi har redan haft möten med våra olika supportergrupper för att förankra och tillsammans driva mot ett gemensamt mål; nytt publikrekord för damfotboll i Sverige, säger hon.

Matchen spelas lördag 13 juni 2020, på Tele2 Arena i Stockholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.