Växjös dunderskräll – tre mål och seger

Uppdaterad 2020-09-14 | Publicerad 2020-09-11

Växjös 3–1-seger mot Umeå går att kalla sensationell.

Laget, som nu lämnar jumboplatsen, hade nämligen bara gjort ynka sex mål tidigare under säsongen.

Växjö har inte varit lyckosamma i sin offensiv i år, och hade bara mäktat med sex mål på 14 matcher – överlägset sämst av alla i serien – inför bortamötet med Umeå under fredagskvällen.

De kom dessutom från en riktig måltorka med ett enda mål på de senaste sex matcherna.

Därför var den nog en och annan som lyfte på ögonbrynen när det stod 3–0 till gästerna redan efter drygt 33 minuters spel.

Växjö skrällde mot Umeå.

Tre målskyttar för Växjö

Ria Öling och Jennie Nordin gjorde sina andra mål för säsongen i den 6:e och 34:e minuten medan anfallaren Signe Holt Andersens straffmål, till 2–0, innebar det femte totalt för henne.

Utöver den trion är det bara Nellie Karlsson som gjort ett mål för laget i år.

Efter den drömstarten för Växjö, som visade upp stort självförtroende i sitt spel, lyckades inte Umeå komma tillbaka. Hemmalagets vassa målskytt Therese Simonsson snyggade till siffrorna med ett läckert mål efter en timmes spel, men närmare än så kom man inte.

Lämnar jumboplatsen

3–1-segern var Växjös första vinst sedan början av augusti och laget lämnar nu jumboplatsen i tabellen.

Växjö står på tolv poäng, vilket är samma som Piteå ovanför strecket. Uppsala är sist på tio poäng. De båda lagen har en match mindre spelad och möts på söndag.