Rött kort direkt – för strupgreppet

Riskerar nu lång avstängning

Publicerad:
Foto: Dplay

FOTBOLL

Laddat Smålandsderby.

Då gick J-Södra på knock – efter att Östers Stefan Karlsson fått rött kort för att ha tagit strupgrepp på Moustafa Zeidan.

– Man känner ett tryck runt halsen, säger Zeidan till Fotbollskanalen.

Den avgörande händelsen utspelade sig 30 minuter in i matchen. Zeidan började slita i Karlsson i sin iver att stoppa upp en kontring. Till slut tröttnade Karlsson och tog strupgrepp på sin motståndare.

– Man ser allt på reprisen, det är inte så mycket att säga, allt är tydligt. Jag drar för att stoppa en kontring och så är det ett struptag på mig. Simpelt. Det är inte mer än så, säger Zeidan till Fotbollskanalen.

Ville ha tidigare frispark

I Dplay var Östers tränare Denis Velic inne på att huvuddomare Per Melin borde ha blåst frispark för Öster direkt och att Karlssons hjärnsläpp på så vis hade kunnat undvikits.

– Men jag försvarar absolut inte Stefans agerande, säger Velic.

Trots en man mindre var det Öster som tog ledningen i matchen (via Carl Johansson). Men J-Södra vände och vann med förkrossande 4–1.

Kan bli lång avstängning

Frågan är nu om en längre avstängning väntar Stefan Karlsson? I Dplays sändning var förre Fifa-domaren Jonas Eriksson inne på att det lär landa i en tre eller fyra matchers lång avstängning.

– Det låter kanske rimligt, men jag vill inte spekulera, säger Öster-tränaren Denis Velic.

J-Södra ligger trea i tabellen, Öster ligger femma.

Sportbladet har sökt Stefan Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.