Uppdaterad 2021-04-30 | Publicerad 2021-04-29

Atletico Madrids serieledning är fortfarande intakt.

Barcelonas chockförlust mot Granada betyder att man missar chansen att gå upp i ensam serieledning.

Granada vände 1–0-underläge till vinst inom loppet av 15 minuter.

Efter poängtapp från både Real och Atletico Madrid hade Henrik Larssons Barcelona chansen att gå upp i ensam serieledning. Men efter en chockförlust med 2–1 är kampen om La Liga-guldet fortfarande vidöppen.

Lionels Messis ledningsmål efter 23 minuter såg ut att bli matchavgörande. Barcelona tryckte tillbaka Granada på Camp Nou, som knappt hade något att komma med. Men Granada gav sig sannerligen inte.

39-åring avgjorde

Efter 63 minuter kontrade venezuelanen Darwin Machis in 1–1. En kvart senare nickade 39-åriga Jorge Molina vackert in 2–1 – ett mål som skulle bli det sista i matchen.

Barcelona, som fick sin tränare Ronald Koeman utvisad efter Granadas kvitteringsmål, har efter missräkningen 71 poäng – samma som Real Madrid. Atletico Madrid ligger etta två poäng före, och Sevilla lurar på fjärdeplatsen med 70 poäng.

Huvudtränaren Ronald Koeman visades ut efter Granadas kvitteringsmål.