”Hoppas vi aldrig ser det här igen…”

Fansens agerande fördöms av klubben

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett avskyvärt tifo från Belgien skapar rubriker i Fotbollseuropa.

Nu tar KRC Genk avstånd från de egna supportrarnas upptåg.

”Det här är oacceptabelt”, skriver man i ett uttalande.

Den spanske mittfältaren Alejandro Pozuelo har tillhört KRC Genk sedan 2014/15 och gjort så pass stort avtryck att han förärats lagkaptensbindeln.

Nu väljer han att lämna.

27-åringen meddelade – mitt under brinnande säsong – att han kommit överens med MLS-klubben Toronto FC, vilket togs emot med vrede bland fansen.

I helgens bortamatch mot Zulte-Waregem valde ett antal av dem att vädra sig missnöje via ett tifo. Ett tifo som nu väcker avsky runtom i Fotbollseuropa.

Tog med en docka

Fansen tog med sig en uppblåsbar docka föreställande Pozuelo, hängde den från övre etaget och simulerade sedan att dockan (alltså Pozuelo) blir påkörd av ett tåg.

Säkerhetsvakter gick snabbt in och stoppade tifot.

Nu har Genk uttalat sig.

”Dockan med Pozuelos namn på ryggen är oacceptabel och något vi hoppas att vi aldrig ser igen. Vi är KRC Genk, vi vet att det finns mycket passion, men det får aldrig gå över gränsen på klubbens bekostnad”‚ skriver man.

Spelade inte matchen

Matchen mot Zulte-Waregem skulle ha blivit Alejandro Pozuelos sista i Genk-tröjan, men spanjoren valde att avstå den av personliga skäl. Enligt dh.bh ska han ha rest till Spanien för att vara med sin döende pappa.

Publicerad: