Publikfavorit tillbaka i allsvenska klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Landslagsmeriterade svensken återvänder

Foto: 2011 lämnade Almebäck Örebro för proffsäventyr.

Publikfavoriten Michael Almebäck återvänder till Örebro SK.

Den 27-årige mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med ÖSK.

– Jag längtar verkligen efter att få dra på mig den svartvita tröjan och möta supportrarna igen, säger Michael Almebäck i ett pressmeddelande.

Michael Almebäck blev stor publikfavorit när han ledde Örebro SK till en tredjeplats i allsvenskan 2010. De imponerade insatserna innebar också att Almebäck spelade sig in i det svenska landslaget där han står på fyra landskamper.

”Skönt att allt är klart”

2011 fortsatte karriären i belgiska Club Brügge innan försvararen 2013 tog steget vidare till danska Bröndby. Där uteblev dock succén och efter en utlåning till Esbjerg återvänder nu Almebäck till allsvenskan.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Det var i ÖSK som min fotbollskarriär tog fart och att återvända till Örebro känns som att komma hem. ÖSK har visat ett stort engagemang i att hitta lösningar både fotbollsmässigt och socialt. Den avgörande faktorn för mitt val var ändå den satsning som klubben gör. ÖSK har ett spännande lagbygge på gång, och klubben har höga ambitioner och är på rätt väg. Jag längtar verkligen efter att få dra på mig den svartvita tröjan och möta supportrarna igen, och ser fram emot att bidra till den resa klubben så tydligt sagt att man vill göra, säger Michael Almebäck i ett pressmeddelande.

Ska etablera sig som topplag

ÖSK talar i pressmeddelandet om en ambition att Almebäck nu, tillsammans med kreative mittfältaren Astrit Ajdarevic och lovande amerikanska mittbacken Brendan Hines-Ike, ska göra Örebro till ett stabilt topplag i allsvenskan.

– Det känns riktigt bra att vi kunnat knyta till oss ännu en återvändare av mycket hög klass. Micke har en härlig attityd och hans egenskaper innebär att vi får ytterligare möjligheter i vårt spel, säger tränaren Alexander Axén.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.