Uppdaterad 2015-08-24 | Publicerad 2015-08-22

Marta frälste Rosengård sent.

Topplagen i allsvenskan vacklar.

FC Rosengård fick det oväntat tufft mot Mallbacken – och Linköping förlorade mot KIF Örebro.

67 minuter och 15 skott. Så länge höll Mallbacken ut mot serieledaren FC Rosengård innan Marta till slut kunde få in bollen. Nyförvärvet Josee Belanger kom in bara tre minuter tidigare och presenterade sig genom att stå för assisten.

Mallbacken verkar vara något av ett spöke för FC Rosengård. I mitten av juli spelade man 1–1 på bortaplan, vilket var säsongens första poängtapp – och det såg ut att bli samma resultat nu. Mimmi Larsson gjorde 1–1 i den 81:a minuten och FC Rosengård kom undan med blotta förskräckelsen efter Martas 2–1-mål i den 86:e – en frispark rätt i mål.

– Vi låg bra i försvaret. De kom till många avslut, men inte så många farliga. Det känns jäkligt surt att de får in den när vi äntligen kvitterade, säger Mallbackens tränare David Kjellin.

Linköping tappade i toppen

Jagande Linköping hade inte samma flyt. I bortamatchen mot KIF Örebro fixade Lisa Dahlkvist 1–0 efter 17 minuter. Linköping såg ut att kunna fixa en poäng efter att Stina Blackstenius jobbat fram bollen till Mariann Gajhede Knudsen som tryckte in den i mål – men Örebros Julia Spetsmark blev matchhjälte när hon avgjorde i den 88:e minuten.

FC Rosengård drar därmed ifrån Linköping i toppen och leder nu med fem poäng. Tabelltrean Eskilstuna United har chans att knappa in i morgon när de möter Kristianstad.