Bekräftar: ”Kommer att förhöra Ronaldo”

Efter våldtäktsanklagelserna – polisen uttalar sig

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Cristiano Ronaldo
Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
Cristiano Ronaldo

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo är anklagad för våldtäkt.

Nu bekräftar Las Vegas-polisen för första gången att fotbollsstjärnan kommer att förhöras.

Cristiano Ronaldo, 33, är anklagad för en våldtäkt som ska ha inträffat 2009.

Amerikanskan Kathryn Mayorga, 34, har i en intervju med tyska Der Spiegel detaljerat berättat hur Ronaldo förgrep sig på henne efter en utekväll i Las Vegas.

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”, sa Mayorga.

Vet inte när

Ronaldo ska sedan ha betalat 2,7 miljoner kronor för att tysta ner händelsen, men han har senare dementerat att det över huvud taget ska ha ägt rum.

”Jag förnekar bestämt alla anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott och så långt ifrån mina värderingar man kan komma”, skrev Ronaldo i ett inlägg på Twitter.

Men anklagelserna kvarstår.

Och nu bekräftar Las Vegas-polisen för första gången att man kommer att förhöra fotbollsstjärnan. Det skriver Daily Mirror.

”Vi vet ännu inte när det kommer ske, men förr eller senare måste vi höra honom”, säger en talesman för polisen enligt tidningen.

Även italienska La Gazzetta dello Sport uppger att Ronaldo kommer att höras, men skriver också, enligt Fotbollskanalen, att ”Cristiano kan svara i skrift eller via video om händelsen”.

”Vilken skillnad”

”Gazzettan” uppmärksammar också en kontrast i portugisens liv.

Under sina lediga dagar har CR7 varit i Lissabon för att prata med sina juridiska representanter om strategi. Vilken skillnad från septemberuppehållet då han åkte till havet med familjen”.

Samtidigt har det kommit uppgifter om att våldtäktsskandalen växer.

På tisdagen skrev italienska Corriere dello Sport att ytterligare tre kvinnor har kontaktat polis efter liknande erfarenheter av Ronaldo. Enligt tidningen ska en kvinna ha anklagat Ronaldo för sexbrott efter en fest 2009, en annan ska ha uppgett att ”Ronaldo skadat henne” och en tredje ska ha skrivit på ett tystnadsavtal (likt Kathryn Mayorgas) 2009.

– Jag håller på att verifiera den här informationen, sa advokaten Leslie Stovall, som sedan tidigare representerar Kathryn Mayorga.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.