Justin Kluivert.

Patrick Kluivert slog igenom i Ajax under mitten av 90-talet.

I dag presenterade sig sonen Justin på allvar för publiken i Amsterdam.

Den holländska stortalangen blev hattrick-hjälte när Ajax besegrade Roda.

Mellan 1994 och 1997 sköt Patrick Kluivert 39 mål på 70 matcher för Ajax innan han sedan lämnade för Milan och Serie A där målen fortsatte att trilla in.

Målfarligheten verkar onekligen ha gått i arv genom familjen.

Första målen för säsongen

18-årige sonen Justin är inne på sin andra a-lagsäsong med Ajax och räknas som en av Nederländernas största fotbollstalanger.

Under fjolåret svarade han för totalt två mål på 14 matcher, varav sju starter, för storklubben.

Men frågan är om inte det stora genombrottet kom under söndagens hemmamatch mot Roda.

Justin kvitterade till 1–1 i den 45:e matchminuten hemma på Amsterdam Arena, efter timme spelad sköt han 3–1-målet och i den 85:e minuten fastställde 18-åringen slutresultatet 5–1.

I matchen spelade svenske Simon Gustafson 90 minuter och hade assist till gästernas ledningsmål.

Målen var hans första i ligan den här säsongen och segern tog Ajax till en andraplats i Eredivisie, fem poäng bakom rivalen PSV.