Nolito och Agüero gjorde två vardera

I går gjorde Zlatan Ibrahimovic två mål när Manchester United vann.

I dag svarade Sergio Agüero och Nolito – med två mål vardera.

Till slut vann Manchester City med 4–1 mot Stoke.

I veckans Champions League–möte med Steaua Bukarest missade Sergio Agüero, 28, två straffar – men gjorde ändå ett hattrick.

När Manchester City i dag åkte till bet365 Stadium för bortamötet med Stoke fick så argentinaren chansen att revanschera sig för straffmissarna.

I den 27:e minuten tilldömdes nämligen Manchester City en straff, sedan Ryan Shawcross dragit Nicolas Otamendi i armen och tröjan vid en hörna. Från straffpunkten gjorde argentinaren inte heller något misstag utan kunde stenhårt placera in 1–0 till Manchester City.

”Kan inte spela fotboll på det viset”

Nio minuter senare var det återigen dags för Agüero att skriva in sig i målprotokollet. 28–åringen nådde högst på en frispark från Kevin de Bruyne och knoppade i den 36:e minuten in 2–0.

Det skulle dock bli match av det hela.

Efter att Stoke strax efter Citys andra mål berövats en straff fick de istället läget från straffpunkten i början av den andra halvleken, sedan Raheem Sterling gått för hårt åt Ryan Shawcross vid en hörna.

– Sterling tittar inte ens på bollen överhuvudtaget utan går bara på Shawcross. Så kan du ju inte agera, du kan inte spela fotboll på det viset, då blir det ju straff, sa expertkommentatorn Ola Andersson i Viasat Sport Premium.

Från straffpunkten gjorde Bojan Krkic inget misstag utan kunde enkelt dra in reduceringen i den 49:e minuten.

Upp i delad skytteligaledning

Närmare än så kom dock inte Stoke – utan istället var det Manchester City som kom att få det sista ordet. I slutminuterna stod nämligen det inhoppande nyförvärvet Nolito för två mål – sedan han serverats av Kelechi Ihenacho respektive Raheem Sterling – och kunde därmed fastställa slutresultatet till 4–1.

– Offensiven är igång och John Stones är inne i laget och jag tror säkerligen Pep Guardiola är väldigt, väldigt nöjd, säger Ola Andersson.

I och med segern seglar Manchester City, likt stadsrivalen Manchester United, upp på sex poäng efter två omgångar. Sergio Agüero svarade i sin tur på Zlatan Ibrahimovics två mål under gårdagen – och de delar nu skytteligaledningen i Premier League på tre mål vardera.