Norrköpings anfallsduo ordnade ny seger

Uppdaterad 2018-07-24 | Publicerad 2016-05-08

Serieledarna besegrade J-Södra med 2-0

Allsvenskans bästa defensiv tog emot allsvenskans bästa offensiv.

Det var offensiven som gick segrande ur striden - när IFK Norrköping besegrade Jönköpings Södra IF med 2-0.

– Mycket starkt av oss, en svår bortamatch, säger Emir Kujović till C More efter slutsignalen.

Hemmalaget J-Södra hade inför matchen enbart släppt in sex mål, en siffra som de tillsammans med Malmö FF var bäst i allsvenskan med. Bortalaget IFK Norrköping hade å sin sida gjort 18 mål, vilket var mest i hela serien. Det var en kamp mellan offensiven och defensiven, en kamp som offensiven kom att vinna.

– Det känns som att vi fortsatt spela det spel vi gjorde förra året och tagit de här viktiga segrarna, säger Emir Kujovic i C Mores sändning.

Christoffer ”Totte” Nyman, 23, hade inför matchen som första spelare fått motta det nyinstiftade priset ”Månadens Spelare” och ”Totte” bevisade att formen är bevarad.

Utvisad - i debuten

En kvart in på matchen spelades bollen in till Tobias Nilsson, som gjorde säsongens första start i skadade Joakim Karlssons frånvaro. Nilsson försökte i straffområdet vända runt men tog lite väl lång tid på sig och inte la märke en framstormande Andreas Blomqvist. Norrköpingsspelaren kunde bryta bollen och peta den till vänster, till en fristående Nyman. ”Totte” gjorde inget misstag utan sköt in bollen, via Tobias Nilssons huvud, i nät och kunde ge Norrköping ledningen med 1-0.

Det var ett J-Södra, vilka bortsett från Joakim Karlsson även saknade avstängda duon Tom Siwe och Pawel Cibicki, som länge hade svårt att skapa några ordentliga målchanser. Efter att ha växt in i matchen och skapat lite mer offensivt mot slutet av den första halvleken kom dock nästa kalldusch i starten av den andra. Blott sju minuter in på halvleken drog Tom Siwes ersättare, den allsvenskt debuterande Jonathan Tamimi, på sig sin andra varning och blev utvisad.

– Vi börjar om på ett bra sätt i andra och sen åker vi på en utvisning. Utifrån förutsättningarna är det okej, med en man mindre och ett 0-2-underläge, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin till C More om insatsen.

Mål efter stolpretur

Med en man mindre förmådde inte hemmalaget att ta sig tillbaka utan istället kunde Emir Kujović punktera matchen i den 63:e minuten. På ett inlägg från Christopher Telo gled André Calisir fram, petade bollen i stolpen och fick se Emir Kujović enkelt stöta in stolpreturen i mål. Målet blev matchens sista och fastställde slutresultatet till 2-0.

– Mycket starkt av oss, en svår bortamatch. Jönköping har varit bra hittills och inte släppt in så många mål, säger Emir Kujović.

Segern innebär att IFK Norrköping är ensamma serieledare, på 18 poäng. Det sedan Malmö FF förlorat Skånederbyt mot Helsingborgs IF.