Skadekris när Hammarby föll

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-27

Mensah matchvinnare för TFF

Ett skadeskjutet Hammarby hade det mycket tungt borta mot Trelleborg. Hemmalaget vann rättvist med 1–0 och Hammarby åkte på ännu en mittfältsskada.

– Vi tar inte kriget som behövs, säger Petter Andersson.

Louay Chanko och Erkan Zengin kom inte till spel borta mot Trelleborgs FF. I försvaret saknades Suleyman Sleyman och Petter Andersson drogs med en förkylning även om han kom till spel. Förutsättningarna var inte de bästa för Hammarby och de blev inte bättre efter 23 minuter när Mikkel Jensen haltade av.

Trelleborg utnyttjade Hammarbys problem genom att trilla boll på ett trevligt sätt och längst fram var Michael Mensah ett ständigt hot. Ett par minuter efter att Jensen klivit av drogs Andreas Drugge ner i straffområdet och det blev straff till hemmalaget.

Rami Shaaban, tillbaka i målet trots Kristoffer Björklunds storspel, gick åt fel håll när Mensah satte bollen säkert. Mannen som skulle ha slagit straffen, Mathias Thylander, lät anfallaren ta hand om den.

– Jag vet att Michael är en bra avslutare, säger Thylander till PPV.

Den första halvleken ägde Trelleborg och 1–0-ledningen var rättvis. Hammarbytränaren Tony Gustavsson efterlyste vilja i pausen.

– Vi gör en bedrövlig första halvlek, vi är inte med helt enkelt. Vi tar inte kriget som behövs, säger Petter Andersson till PPV.

I den andra halvleken blev det bättre för Hammarby, men de hade ändå svårt att skapa chanser. Det bästa läget fick inhopparen Freddy Söderberg som från nära håll träffade kryssribban.

– Jag tycker ändå att vi visar i andra att vi vill vända matchen och vi har en ribbträff, säger Petter Andersson.

Trelleborg höll dock undan, men Magnus Andersson, för dagen mittfältare, var ändå långt ifrån helnöjd.

– Så fort vi får målet så tycker jag att vi börjar bli osäkra och slå långt, säger han.