Succé för Anton Tinnerholm i hemmapremiären

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Orlin Wagner / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Anton Tinnerholm gjorde succé i sin första hemmamatch för New York City.

Svensken dundrade in 1–0 i 2–1-segern och hyllades sedan av både tränaren Patrick Viera och lagets superstjärna David Villa.

– Han har en bra personlighet, han betyder mycket för laget, säger han.

Efter det senaste i raden av SM-guld för Malmö valde Anton Tinnerholm att söka nästa utmaning i MLS och New York City.

Och MLS-säsongen kunde knappast ha börjat bättre för hans nya lag och för ytterbacken personligen. Seger i premiären borta mot Kansas med 2–0 och när sedan City välkomnade LA Galaxy till Yankee Stadium för hemmapremiär blev det tre nya poäng.

Mycket tack vare Anton Tinnerholm. Högerbacken följde med upp i ett anfall och snappade upp en andraboll som han distinkt krutade ribba in till 1–0 i 22:a minuten.

– Det var ett inlägg från vänster och jag hade ett läge vid den bortre stolpen. Bollen studsade ut till mig, och jag fick en väldigt bra träff. Den gick ribban in. En fantastisk känsla för mig. Det var speciellt, jag är inte van vid att göra sådana mål. Att få göra det i hemmapremiären kändes riktigt bra, säger han till klubbens hemsida.

”En vinnare”

David Villa satte 2–0 tio minuter senare och det räckte till 2–1-seger till slut.

Efteråt hyllade David Villa lagets nya ytterback:

– Han har en bra karaktär, en bra personlighet och betyder mycket för laget. Inte bara på planen utan även i omklädningsrummet, säger han.

Foto: John Raoux / TT / NTB Scanpix
David Villa

Tränaren och förre stortspelaren Patrick Viera stämde in i samma hyllningskör:

– Anton är väldigt professionell. Sättet han tränar på, han har bra erfarenhet. Han har spelat europeisk fotboll med Malmö och han bidrar med tävlingsinstinkt och erfarenhet till truppen. Han är bra på att kommunicera, en vinnare både på och utanför planen. Han kommer att hjälpa laget på ett bra sätt, säger Vieira till frontrowsoccer.com, enligt Fotbollskanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.