Beijmo dyraste backen någonsin: ”Helt rätt”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Felix Beijmo lämnar Djurgården, är klar för Werder Bremen – och blir allsvenskans dyraste backexport någonsin.

Något som är helt i sin ordning om man frågar det nyblivna Bundesligaproffset.

– Jag tycker det är helt rätt, säger Felix Beijmo till Sportbladet.

I går blev det officiellt.

Djurgårdens succéspelare Felix Beijmo lämnar allsvenskan efter en och en halv säsong och är klar för spel i Bundesliga och Werder Bremen.

– Det är något jag har drömt om sen jag var liten och något jag strävat efter sedan jag började spela som sexåring, säger han.

Att Felix Beijmo skulle lämna Djurgården förr eller senare har varit en tidsfråga. Men det var först efter den sista allsvenska omgången innan VM-uppehållet som Werder Bremen kom in i bilden på allvar.

– Det gick väldigt fort efter sista matchen mot Sirius. Jag kände att det var rätt när jag träffade dem.

Beijmo har precis flugit tillbaka från Tyskland när Sportbladet får en pratstund med honom på Kaknäs träningsanläggning.

Övergångssumman landar på 30 miljoner kronor, vilket är nytt försäljningsrekord för försvarare i allsvenskan.

Något som Felix Beijmo kommenterar med gott självförtroende.

– Helt rätt. Det känns väldigt bra.

Inga konstigheter – rimligt att du är dyrast?

– Ja, jag tycker det är rätt.

Ska bli världens bäste högerback

Du har inte hymlat med dina ambitioner och tidigare slagit fast att du ska bli “världens bästa högerback”. Är det här ett steg mot det målet?

– Ja, absolut. Det är ett steg mot det målet. Det är mitt första kontrakt i Europa och jag tycker det är ett väldigt bra steg att gå till Bundesliga. Werder Bremen är en väldigt fin klubb med väldigt bra meriter. Många storspelare har varit där och många har tagit klivet vidare till ännu större klubbar så det här känns som ett väldigt bra steg i min karriär.

I Werder Bremen blir den BP-fostrade högerbacken klubbkamrat med en annan före detta Brommapojke: VM-aktuelle vänsterbacken Ludwig Augustinsson.

– Vi har pratat några gånger och han har gett ett bra intryck. Han är väldigt positiv till klubben, tränaren och hela teamet. Det är en tuff konkurrenssituation men han har sagt att det absolut finns möjligheter för mig att spela.

Det känns tryggt att ha en annan Stockholmskille i laget?

– Ja, verkligen. Det känns jättebra. Det är ju inte säkert att han stannar men förhoppningsvis så gör han det och i så fall kan jag gå lite bakom hans rygg i början.

Han på vänsterkanten och du på högern, hur låter det?

– Det låter väldigt bra. Då kan vi ju slå krossbollar till varandra!

”Ska försöka ta en startplats”

Tror du att du kan ta en plats i startelvan direkt i höst?

– Ja, det är ju det jag siktar på. Sen är det klart att jag kommer in som en orutinerad spelare och min främste konkurrent (Theodor Gebre Selassie) är ju väldigt bra och har spelat många säsonger i Bundesliga. Jag kommer in i ett underläge, men jag är inte den som tänker så. Jag ska gå in och köra mitt race från start och försöka ta en startplats.

Har det varit målet länge att hamna just i Bundesliga?

– Det är något jag har suktat efter länge. Det är väl Bundesliga och Premier League som jag tycker passar min spelstil bäst. Mycket omställningsspel, täcka mycket ytor, komma i en mot en-lägen – så jag tror det kommer passa mig perfekt.

Nu väntar några veckor med egen träning innan försäsongen drar i gång i Bremen den 2 juli. Fram tills dess kommer han vara kvar i Stockholm så det finns tid att ta farväl av lagkamraterna i Djurgården.

– Jag kommer vara kvar med grabbarna ett tag till, jag får väl bjuda dem på en middag eller nåt.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.