Potters känslosamma avsked: ”Jag älskar er”

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Graham Potter, 43, lämnar Östersund för Swansea efter sju år i klubben.

Nu tar engelsmannen ett känslosamt farväl i ett öppet brev och förklarar bland annat sin kärlek till ordförande Daniel Kindberg.

– När jag nu lämnar så har jag fått vänner för livet på en plats där två av mina barn föddes, skriver han i brevet.

Det var för en knapp vecka sedan som Östersund offentliggjorde att tränaren Graham Potter skulle lämna klubben efter sju år för att ta över Swansea City, som precis åkt ur Premier League.

43-åringen kom till klubben 2011 när de spelade i division 2 och har på kort tid gjort Östersund till ett topplag i Sverige. Nu tar han dessutom med sig sin assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Mcauley till Wales.

”Vänner för livet”

I ett öppet brev, som publicerats på ÖFK:s hemsida tar han farväl av klubben.

”Jag flyttade hit med min familj för sju och ett halvt år sedan. Jag oroade mig över hur jag och min familj skulle trivas i klubben, trivas i en ny stad och trivas i helt nytt land. När jag nu lämnar så har jag fått vänner för livet på en plats där två av mina barn föddes. Jag tar med mig minnen som alltid kommer att finnas kvar inom mig. Att jag fick ha en roll i denna underbara klubb fyller mig med sådan stolthet som jag inte förklara. Jag älskar er”, skriver han.

Hyllar Kindberg extra

Ett extra stort tack riktar han till Daniel Kindberg, klubbens ordförande som numera har tagit timeout från sitt uppdrag i styrelsen till följd av de brottsmisstankar som är riktade mot honom.

”Jag måste börja med att säga ett stort tack till mannen som förde mig till Östersund. Jag kommer för evigt att vara tacksam att han gav mig den här möjligheten. Han är min vän för livet. Daniel Kindberg, det har gått drygt sju år av skratt, tankeväckande konversationer, besvikelser, framgångar, frustration och glädje. Du är en verkligt unik man som jag har haft nöjet att jobba med och skapa något som har gjort en skillnad.”

Vidare riktar tränaren ett tack till ÖFK:s spelare, ledare och supportrar och sedan svensk fotboll.

Läs hela brevet här 

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.