Supertalangen: finten är min specialitet

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-04-01

En dragning åt vänster, en bortfintad mittback, en kanon upp i nättaket.

Så såg det ut när allsvenskans största talang sköt hem segern till Halmstad mot Östersund.

– Känslan är enorm, säger Sead Haksabanovic, 17, till C More.

För den som söker sanningar i statistiken verkade utgången av Halmstad–Östersund given. Hemmalaget hade inte vunnit en allsvensk premiär på nio år medan gästerna hade tio segrar och ett kryss på försäsongen.

Men sådana sviter var betydelselösa på Örjans Valls tjockvåta gräs. Vad som kom att fälla avgörandet var i stället att allsvenskans största talang spelade i det blåklädda laget.

”Målet betyder allt”

40 minuter in i matchen, då Östersund hade haft 75 procent av bollinnehavet, visade Sead Haksabanovic lite av sin potential. 17-åringen snappade upp en boll i straffområdet, vred bort mittbacken Douglas Bergqvist och pangade in bollen högt vid främre stolpen.

– Jag hör mycket om att skottfinten är min specialitet, så jag körde på den. Sedan sköt jag. Då blev det så, säger Haksabanovic till C Morei halvtid och förklarar att målet är viktigt personligen för honom.

– Det betyder allt. Nu vet man att det bara är att köra på, för det finns kvalitet.

”Inte förvånad att han avgör”

I andra halvlek flyttade Östersund fram laget medan HBK sjönk ner. Bollinnehavet var fortsatt högt för gästerna, men chanserna var likförbannat få.

När domare Jonas Eriksson blåste av stod det fortfarande 1–0. Sead Haksabanovic spetsprestation blev avgörande och tränaren Jan Jönsson hade bara varma ord om sin spelare.

– Han var bra förra året och ska ta nya steg i år. Jag är inte förvånad att det är han som avgör, säger Jönsson till C More.