”Vill spela med dig när jag är hemma”

Guidettis fina gest till sjuke Miles

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Tioåriga Miles.
Foto: KANAL 5
Tioåriga Miles.

Miles Wernerman är tioåringen som lever med en 80-årings kropp.

I Kanal 5-programmet ”Meltzer & döden” får han en hälsning av sin idol – landslagsspelaren John Guidetti, som ger honom en signerad matchtröja.

– Fortsätta att sprida glädje, säger Guidetti.

Det är i veckans avsnitt av ”Meltzer & döden” – som sändes på måndagskvällen – som tv-profilen Christine Meltzer träffar Miles Wernerman.

Han är tio år gammal, men föddes med sjukdomen progeria som gör att han åldras åtta gånger snabbare än normalt.

– Sjukdomen innebär att man har en överproduktion av ett protein som heter progerin i kroppen, som gör att kroppen bryts ner snabbare än hos vanliga människor, berättar pappa Jakob i programmet.

Sjukdomen är sällsynt, runt 120 barn är drabbade runtom i världen.

Men Miles tänker inte så mycket på att han är en av dem.

– Jag brukar inte direkt tänka på det, säger han.

I stället hittar han saker som är positiva med sjukdomen.

– Man får lite mer uppmärksamhet, säger han.

Melzer: Gillar du det?

– Ja, säger Miles.

Något annat han gillar är fotboll.

Därför bestämmer Melzer att mötet ska ske i nationalarenan Friends Arena – och hon har även ordnat en överraskning till Miles.

”Hört att du älskar fotboll”

Nämligen en hälsning från hans idol – John Guidetti.

– Tjena Miles, John Guidetti här. Jag har hört att du, precis som jag, älskar att spela fotboll, och att det är i dag du befinner dig på Friends Arena. Vilken underbart mäktig arena det är, och vilken inramning den har. Men man kan inte spela fotboll på Friends utan en riktig tröja, så jag tänkte att du skulle ha precis samma tröja som jag har. Du ska självklart få min, och jag ska lägga min autograf på den. Hoppas du inte har något emot det. Den här (tröjan) ska du få av Christine (Melzer), så se nu till att dribbla av henne ordentligt, också för min skull, säger Guidetti.

Hälsningen spelades in förra vintern.

– Jag kan inte vara där i dag, jag håller på att förbereda mig för en Europa League-match med Celta Vigo. Finalen spelas ju som sagt på Friends Arena och jag lovar att om vi går dit så ska jag personligen se till att ge dig en biljett så att du kan komma och kolla matchen live. Ta hand om dig själv, fortsätt att sprida glädje, massa kärlek från Vigo, säger Guidetti.

Foto: KANAL 5
John Guidetti hälsade till Miles Wernerman.

”Vill spela tillsammans”

Han och hans Celta Vigo gick aldrig till final i Europa League. De åkte ut i semifinal mot blivande mästarna Manchester United.

Nu vill John Guidetti träffa Miles nästa gång han kommer till Sverige, rimligen lagom till VM-playoffen mot Italien i mitten av november.

”Nästa gång jag är i Sverige önskar jag att du vill spela fotboll tillsammans med mig Miles!”, skriver Guidetti på twitter och Instagram på måndagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.