”Shejkens bror ska köpa Liverpool FC”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uppgifter: Redan förberett budet och första värvningen

Klopps mannar kan hamna i samma familj som City.
Foto: TT
Klopps mannar kan hamna i samma familj som City.

Shejk Mansour har förvandlat Manchester City till en europeisk stormakt.

Nu uppger Daily Star att den kungliga familjen i Förenade Arabemiraten har siktet inställt på ett till lag.

Liverpool FC.

Foto: TT
Köparen tros vara presidenten Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

I september 2008 köpte Mansour bin Zayed Al Nahyan engelska fotbollsklubben Manchester City. Efter att ha pumpat in pengar i klubben förvandlade shejken City till ett topplag och säsongen 2011/12 vann klubben ligan för första gången på 44 år. I år är de för första gången framme i semifinal i Champions League.

Rikare än sin halvbror

Kungafamiljen i Förenade Arabemiraten uppges nu så nöjda med investeringen att de har ögonen på ytterligare en brittisk klubb. Enligt Daily Star handlar det om Liverpool FC.

Tidningen uppger att en ännu icke namngiven medlem av kungafamiljen, som tros vara presidenten Khalifa bin Zayed Al Nahyan, förbereder ett bud på den klassiska klubben. Shejk Khalifa är halvbror till Shejk Mansour och är med sin uppskattade förmögenhet på 345 miljarder svenska kronor till och med rikare än City-ägaren.

Lewandowski huvudmålet

Enligt Daily Star har shejken redan reserverat motsvarande åtta miljarder kronor för ett bud på Liverpool FC som värderas till 7,5 miljarder. Det är fyra miljarder mer än nuvarande ägarna i amerikanska Fenway Sports Group köpte klubben för i oktober 2010.

Enligt Daily Star finns det heller inga regler gällande intressekonflikter i det fall en familjemedlem till en klubbägare skulle vilja köpa en annan klubb i samma liga.

Skulle köpet gå igenom väntas en rejäl investering i spelatruppen med Bayern Münchens anfallsstjärna Robert Lewandowski som huvudmål, skriver Daily Star.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.