Paus i landslaget – in i allsvenska krisklubben

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Peter Wixtr�m / AFTONBLADET / 85326

Tom Prahl och svenska landslaget har pausat sitt samarbete.

I stället är 69-åringen klar för en comeback i allsvenska jumbon Trelleborg.

– Såväl ledare som spelare behöver stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger styrelseordföranden Torbjörn Jönsson.

I dag presenterade Janne Andersson sin landslagstrupp.

Samtidigt meddelande förbundskaptenen att man pausat samarbetet med scouten Tom Prahl då höstens Uefa Nations League endast består av två motståndare (Turkiet och Ryssland) att kartlägga.

Pausen gäller året ut.

Och i stället bekräftar nu allsvenska jumbon Trelleborg att Prahl kliver in i deras ledarstab.

Kommer att agera bollplank

Prahl ska hjälpa till med stöttning i analyser samt fungera som ett bollplank till klubbdirektören Mattias Kronvall och huvudtränaren Patrick Winqvist.

– Vi har fullt förtroende för ledarstaben och laget med Mattias Kronvall och Patrick Winqvist i spetsen. De har fört oss till Allsvenskan med stor framgång. Nu har vi en tung period bakom oss och då behöver såväl ledare som spelare stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande.

”Självförtroendet får sig en törn”

Trelleborg kommer från en tung period med tio raka matcher (cupmötet med Hässleholm inräknat) utan seger.

Kontraktet gäller året ut och 69-årige Prahl återvänder därmed till klubben han tränat under två sejourer (mellan 1991 och 1995 samt mellan 2008 och 2011).

– Det är lätt att självförtroendet får sig en törn efter en lång period av motgångar. Att då åter lyfta sig som lag och individ och hitta tillbaka till glöden på plan är en tuff utmaning. Men med rätt förutsättningar är det möjligt att komma tillbaka och säkra kontraktet för 2019, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Trelleborgs nästa match spelas hemma mot IFK Norrköping på fredag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.