Kanté och Luiz sänkte dominant Manchester City

Första förlusten – tappar serieledningen till Liverpool

Av: Erik Avebäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester City var spelförande – men Chelsea gjorde målen.

N’Golo Kanté och David Luiz chockade Pep Guardiola när Chelsea gick emot strömmen och vann med 2–0.

Därmed tar Liverpool över serieledningen i Premier League.

– Det är första gången i ligan den här säsongen som ett lag faktiskt är bättre än Manchester City, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Ett bortamål såg ut att hänga i luften när Manchester City dominerade den första halvleken. Raheem Sterling, Leroy Sané och Riyad Mahrez var ständiga orosmoment kring Chelseas straffområde – men det var N’Golo Kanté som spräckte nollan.

Chockade Manchester City

Fransmannen dunkade upp bollen i nättaket efter ett inspel från Eden Hazard precis innan paus. Det var ett mål som gick emot matchbilden helt då City hade varit spelförande.

Bortalaget jagade kvittering – men lyckades inte hitta samma växel i den andra halvleken.

I stället var det David Luiz som satte spiken i kistan.

Den brasilianska mittbacken nådde högst på en hörna – även denna gång från Hazard – och nickade in 2–0 drygt tio minuter från slutet.

”Får City att se ordinära ut”

Sportbladets Erik Niva poängterar att Citys höga press öppnade för snabba omställningar – vilket straffade sig mot Chelsea.

– Om man ska prata om sårbarheter i detta City: När de går med så många man mot boll för att erövra den högt upp i planen kan den långa passningen passera många ljusblå spelare och skapa öppningar, säger han i Viasat-studion.

– Det är första gången i ligan den här säsongen som ett lag faktiskt är bättre än Manchester City – som får City att se ordinära ut. Den känslan och insikten – som kanske sprider sig till övriga ligan – kan skifta hela det psykologiska läget, säger Erik Niva.

Det är första förlusten för Manchester City som tappar serieledningen och ligger tvåa i Premier League med 41 poäng. Chelsea ligger trea med 34 poäng.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE