En man mindre i 70 minuter och tvåmålsunderläge i halvtid.

Då stod Leicester för en mäktig upphämtning.

Daniel Amarteys första Premier League-mål räddade poäng borta mot Stoke.

– Vi visar fantastisk vilja och att allt är möjligt, säger Leicesters tränare, Claudio Ranieri.

Fjolårets ligamästare, Leicester, har fått en knackig start på säsongen.

Efter bara fyra vinster på 16 matcher gick laget, i bortamötet mot Stoke, mot en ny förlust – det efter en bedrövlig första halvlek.

Bara 28 minuter in i matchen hoppade fjolårets skyttekung, Jamie Vardy, in med båda sulorna mot Giannelli Imbula och fick syna det röda kortet.

Tangerat PL-rekord – i kort

Med en man mer kunde hemmalaget, bara tio minuter senare, göra 1–0 på straff. Ledningen utökades via Joe Allen i slutet av den första halvleken.

De första 45 minuterna handlade annars mest om varningar. Domaren, Craig Pawson, fick ta fram kortleken till bortalaget sex gånger, vilket är ett tangerat rekord under en PL-halvlek.

Inför den andra halvleken talade ingenting för Leicester, men de regerande mästarna skulle svara.

Tidigare Dif-spelaren hjälte

Med kvarten kvar av matchen skickade Demarai Gray in ett inlägg som Leonardo Ulloa skallade i mål, och i den 89:e minuten klev Daniel Amartey fram. Den tidigare Djurgårdensspelaren höll sig påpassligt framme när Stokemålvakten Lee Grant var ute och flaxade, och nickade in sitt första Premier League-mål fram till 2–2, vilket stod sig matchen ut.

– Vi var nervösa efter det röda kortet och straffen. Men spelarna reagerade bra i halvtid och vi skärpte till oss i den andra halvleken. Vi visar fantastisk vilja och att allt är möjligt, säger Claudio Ranieri.

Leicester har, med sin poäng till trots, fortfarande bara tre poäng ned till nedflyttningsplats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se