Uppdaterad 2017-10-20 | Publicerad 2017-10-15

Milanoderbyt blev en riktig show – och Mauro Icardi, 24, stod för den främsta underhållningen.
Anfallaren levererade ett hattrick i matchen som Inter till slut vann med 3–2.
– Mauro var grandios i dag. Grandios, säger tränaren Luciano Spalletti.

Det blev ett underhållande Serie A-möte mellan rivalerna Inter och Milan. I den första halvleken bjöd Antonio Candreva på ett riktigt klassinspel när han hittade fram till lagkamraten Mauro Icardo. 24-åringen slog vackert in ledningsmålet till 1–0.

Milan inledde den andra halvleken starkt. Ett mål hängde tidigt i luften och därför var det inte helt oväntat när Suso slog in kvitteringen i den 56:e minuten.

Fullbordade hattrick via straff

Därefter var det återigen dags för Icardi. Ivan Perisic stod för ett fint förarbete när han fick in ett inlägg från vänsterkanten som argentinaren slog in på volley bakom Gianluigi Donnarumma i Milan-målet.

Det kom en ny kvittering. Giacomo Bonaventuras avslut var även det av hög kvalité och plötsligt stod det 2–2 på San Siro med nio minuter kvar av ordinarie tid.

Men Icardi var inte klar. Argentinaren fullbordade sitt hattrick några minuter från slutet sedan Ricardo Rodriguez dragit en motståndare i tröjan. Domaren Paolo Tagliavento pekade på straffpunkten och Icardi fastställde sedermera slutresultatet till 3–2.