Publicerad 2020-02-29

Oskarshamn skrällde och besegrade Elfsborg i Svenska cupens gruppspel.

Även Örebro fick sig en kalldusch när man bara fick med sig oavgjort.

Något som gör att gruppen är vidöppen inför avslutningen.

Det blev två skrällar när lördagens sista matcher spelades i Svenska cupen. Elfsborg förlorade mot Oskarshamn, samtidigt som Örebro bara fick med sig oavgjort mot Brage.

Spelar i tredjedivisionen

Oskarshamn spelar till vardags i division ett men har redan besegrat allsvenska Helsingborg på vägen till Svenska cupens gruppspel. Nu kom näst skalp.

Elfsborg var på besök och var det klart bättre laget. Men slarvigt försvarsspel gav Oskarshamn en tidig ledning.

Boråsarna kom snabbt tillbaka och kvitterade, och 1–1 stod sig till paus. Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Oskarshamn tog ledningen på nytt.

Ett enormt tryck följde från Elfsborg men Jesper Karlsson drog på sig rött kort och Oskarshamn kunde hålla undan till seger med 2–1.

Örebro i förarsätet

Även Örebro var illa ut i sin hemmamatch mot Brage. Borlänge-laget, som så när knep en allsvensk plats i höstas, var det spelförande laget i den första halvleken och ledde välförtjänt med 2–1.

– Vi får inte in pressen som vi vill och det blir stora hål bakom oss mittfältare. När vi väl pressar måste vi göra det till 100 procent, sa Örebros Simon Amin i halvtid.

I andra halvlek var det ett helt annat Örebro, och två mål av Robin Book såg ut att ge laget drömläge inför den avslutande gruppspelsomgången. Men på stopptid kom kallduschen. Leonard Pllana kvitterade och matchen slutade oavgjort.

– Onödigt mål vi släpper in på slutet. Det är en match vi skulle ha vunnit, säger tvåmålsskytten Robin Book.

Nästa helg möts just Örebro och Elfsborg i vad som ser ut att bli en helt avgörande tillställning där bara gruppsegraren tar sig till Svenska cupens slutspel.