Avslöjar: Byter landslag efter debuten på januariturnén

Janne Andersson: Det är såklart tråkigt

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Dino Islamovic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Dino Islamovic.

Dino Islamovic debuterade i Blågult på januariturnén.

Nu kan Sportbladet avslöja att anfallaren byter landslag.

– Jag gör det för att det känns att tiden är rätt för mig, säger Islamovic till Sportbladet.

Efter att ha gjort drygt 20 ungdomslandskamper fick Dino Islamovic debutera i a-landslaget på januariturnén i år, strax före sin 26-årsdag, när Sverige besegrade Moldavien med 1–0.

Men trots det väljer nu anfallaren, som i vintras lämnade Östersund för norska Rosenborg, att byta landslag till Montenegro.

Legendaren Savicevic tog kontakt

Varför byter du landslag?

– Jag gör det för att det känns att tiden är rätt för mig. Jag vill spela landslagsfotboll och efter kontakten jag haft med Montenegro så vill jag vara en del av deras framtidsplaner med en ny generation, säger Islamovic.

Hur har kontakten med Janne Andersson sett ut?

– Efter att Montenegros förbundsordförande Dejan Savicevic kontaktat min agent så har jag hållit kontakt med Janne. När det sedan blev väldigt aktuellt förklarade jag mina tankar för Janne.

Tackar Janne

Islamovic, som har montenegrinskt påbrå men är född i Sverige, vill inte att någon skugga ska falla på landslagsledningen för att han nu valt bort Sverige.

– Jag vill tacka Janne för att han gav mig min debut för a-landslaget för Sverige och för att han var tydlig med att han ville ha kvar mig som en svensk landslagsman men jag känner som sagt att chanserna är större i Montenegro.

Var det ett svårt beslut?

– Jag är lyckligt lottad som har två länder som jag ser som mina och då blev detta beslut enkelt för mig, säger Islamovic.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Islamovic att tas ut i Montenegros trupp till landskamperna i mars.

”Önskar honom lycka till”

Janne Andersson till Sportbladet:

– Dino ringde upp mig nyligen och förklarade hur han har resonerat. Han har starka känslor för såväl Sverige som Montenegro men kände att han var närmare spel i Montenegro. Dino var ju med oss på januariturnén och vi tycker att han har kvaliteter som intressanta för oss i landslaget.

– Det är såklart tråkigt att han väljer att spela för Montenegro men jag respekterar hans beslut fullt ut och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger förbundskaptenen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.