Liverpool krossade Crystal Palace

Uppdaterad 2020-06-25 | Publicerad 2020-06-24

Under torsdagskvällen kan Liverpool säkra sin första ligatitel på 30 år.

Segern mot Crystal Palace innebär att Manchester City nu måste vinna sin match borta mot Chelsea.

– Vi har väntat länge och har jobbat hårt för det här, säger Trent Alexander-Arnold i Sky.

Det var ett annat Liverpool som klev ut på Anfield jämfört med helgens mållösa Merseysidederby. I startelvan var Andy Robertson och Mohamed Salah tillbaka och siktet hos spelarna betydligt bättre inställt.

Trent Alexander-Arnold inledde målskyttet i den 23:e minuten, kort efter att Crystal Palaces stora stjärna Wilfried Zaha hade tvingats utgå på grund av skada. Högerbackens frispark var otagbar för målvakten Wayne Hennessey.

Minuten innan den första halvleken var över levererade Fabinho en djupledsboll fram till Mohamed Salah som skickligt plockade ner den och utökade till 2–0.

Kan säkra titeln i kavaj

I den andra halvleken skrev Fabinho in sig själv i målprotokollet genom ett tungt skott långt utifrån. Krossen fullbordades med tjugo minuter kvar av Sadio Mané som drog in 4–0, framspelad av Salah.

– Grabbarna gjorde det riktigt bra. Det var en stor besvikelse att vi bara fick med oss oavgjort i söndags men vi kunde inte ha gjort det bättre än vi gjorde i dag, säger Trent Alexander-Arnold.

Segern innebär att Liverpool står på 86 poäng vilket i sin tur betyder att Manchester City måste vinna nästa match för att ha chans att komma ikapp. Pep Guardiola och hans spelare reser till London under torsdagen för att ta sig an Chelsea på Stamford Bridge.

– Vi sitter inte och hoppas på att Manchester City ska tappa poäng, säger Alexander-Arnold. Vi fokuserar på oss själva, vi har allt i egna händer. Oavsett utgång åker vi ändå till City nästa vecka för att försöka få med oss ett bra resultat.