MFF:s drag inför Hammarby – dubbla pass på konstgräs

Malmö FF förbereder sig noga inför guldstriden

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

För att vara så förberedda som möjligt inför söndagens allsvenska toppmatch mot Hammarby tränar Malmö FF på konstgräs både på fredag och lördag.

– Vi kör på Malmö IP på fredag för att kunna ha full bevattning och så likt underlag som vi bara kan tänka oss inför söndag, säger assisterande tränare Andreas Georgson till Sportbladet.

1 av 3 | Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

På söndag spelas ett viktigt möte i den allsvenska guldstriden. Då åker Malmö FF till Stockholm för att möta Hammarby på Tele2 Arena. Det innebär också att MFF återigen tvingas spela på konstgräs.

Under den allsvenska säsongen 2019 har Malmö FF tappat poäng i fem av sina åtta matcher på konstgräs. Senast laget spelade på konstgräs, borta mot AFC Eskilstuna, tog man med nöd och näppe tre poäng efter ett sent mål av Anders Christiansen.

Därför satsar man nu på att köra två träningspass på konstgräs inför söndagens match. På lördag blir det ett kortare pass på Plan 9 och på fredagen väntar ett längre pass på en vattnad plan på Malmö IP.

– Vi kör två träningar och båda är stängda, säger Andreas Georgson, assisterande tränare, till Sportbladet.

– Det passet två dagar före match blir mer ett riktigt fotbollspass där vi jobbar längre tid och med mer matchlikt tempo. Vi tror att vi gynnas av att få ett helt sånt pass på en bevattnad konstgräsplan inför söndag.

”Konstgräset på Tele2 Arena åt det extrema hållet”

Hammarby är ett av seriens bästa hemmalag och har gjort fina resultat på konstgräs under hela säsongen. Inte minst på Tele2 Arena är man väldigt starka. Det har spelat in i beslutet att köra dubbla konstgräspass.

– Det är ökad anspänning, toppstrid och guldmöte. Det är också ett väldigt bra motstånd, vi vet att det är ett konstgräslag som är riktigt skickliga på att spela på sitt konstgräs. Dessutom är konstgräset Tele2 Arena lite åt det extrema hållet. Det är det snabbaste jag har sett.

– Vi tror att till den här matchen, med alla dessa aspekter, ger det oss en bättre förberedelse att köra dubbla konstgräspass. Sen får vi väl utvärdera om det är någonting vi ska fortsätta med.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.