”Arsenal-spelarna har vänt ryggen åt Emery”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Flera tränare hänger löst i Premier League – nu uppges Arsenal-spelarna ha vänt ryggen åt Unai Emery en gång för alla.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Så länge en tränare har gruppen på sin sida, brukar det heta. Efter det oavgjorda mötet med Southampton sägs Arsenal-spelarna ha fått nog av Unai Emery. ”Tränaren är problemet”, säger en källa till Telegraph. ”Han gör fortfarande dåliga val och ändrar ständigt taktik. Det finns ingen identitet och spelarna ser ingen utveckling”.

Att José Mourinho dessutom har klivit in i en annan Londonklubb gör inte saken bättre, menar en annan källa: ”Han må inte vara allas personliga favorit men han är en vinnare och Spurs har gjort klart att de vill vinna. Unai Emery anses inte vara på samma nivå som Guardiola, Klopp eller ens Mourinho. Till och med Frank Lampard har lyckats hitta en identitet i Chelsea och Brendan Rodgers gör det bra i Leicester. Allt detta blir mer press för honom”.

Det är fortfarande den assisterande tränaren Fredrik Ljungberg som förväntas gå in som caretaker till en början – om nu Arsenals ledning agerar.

DAGENS UTSKÄLLNING

Vad än Ole Gunnar Solskjaer skrek åt sina spelare i halvtid mot Sheffield United så funkade det. Manchester United klev ut och vände resultatet 0–2 till 3–2, även om man i slutändan fick nöja sig med en poäng.

”Jag var arg, besviken, jag var tvungen att få dem att vakna”, sa Solskjaer efter matchen. ”Man blir tvungen att göra något. Jag hade kunnat byta ut varenda spelare i halvtid bortsett från målvakten (David de Gea)”.

I stället valde managern att skrota trebacklinjen och olycksfågeln Phil Jones, slängde på Jesse Lingard och fick otroligt nog önskad effekt.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS STATISTIK

Mot Manchester United gjorde Phil Jagielka sin första Premier League-start för Sheffield United på 4,587 dagar. Den enda spelaren som har mäktat med en längre svit än så är självaste Wayne Rooney under tiden i Everton (4,837 dagar).

DAGENS ÖPPNA INBJUDAN

Mauricio Pochettino fick som bekant aldrig chansen att säga adjö till sina spelare. Den numera arbetslöse tränaren bjöd i stället in de som ville till sitt hem för ett ordentligt avsked. Budbärare för inbjudan ska ha varit Hugo Lloris som skickade ett meddelande i Tottenhams WhatsApp-grupp å tränarens vägnar. Förutom Lloris sägs bland andra Harry Kane, Dele Alli och Eric Dier ha nappat på erbjudandet.

Samtidigt, i en annan del av London, påstår José Mourinho att han mottog ”50 stöttande mess från medarbetare i Manchester United” när han tog över Spurs. Ett påstående som ska ha väckt en del reaktioner i katakomberna på Old Trafford. ”Känslan när han lämnade var mer ’don’t let the door hit you on the way out’” säger en källa till Daily Mail vilket indikerar att en del inte motsatte sig ledningens beslut att sparka portugisen i slutändan.

1 av 2 | Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS VÄLGÖRARE

När den förre Sheffield United-managern Dave Bassett träffade på Sir Alex Ferguson på Bramhall Lane tog han mod till sig och frågade om Manchester United-legendaren kunde tänka sig att bidra med något till en välgörenhetsaktion. Sir Alex tog en runda ner i sin – enligt uppgifter – välfyllda vinkällare och fiskade upp en flaska Barca Velha årgång 1999 (givetvis). Den säljs vanligtvis för lite mer än 500 pund och med Sir Alexs namnteckning lär priset förmodligen stiga.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.