”Är i samma kategori som Lewandowski”

Sebastian Andersson hyllas stort: Kan spela i vilken liga som helst

Publicerad:

FOTBOLL

Jämsides med Marco Reus och före Jadon Sancho i skytteligan.

Nu menar tyska Kicker att Sebastian Andersson till och med ska nämnas i samma kategori som Robert Lewandowski och Timo Werner.

– Han kan spela i vilken liga som helst i världen, säger Union Berlins sportchef Oliver Ruhnert.

Är Sebastian Andersson Sveriges hetaste fotbollsspelare? I Tyskland är det i alla fall tveklöst så.

Efter sina två mål mot Köln menar Kicker att 28-åringen nu spelat till sig en plats bland Bundesligas allra största anfallsstjärnor.

”Fyra i skytteligan”

”Om du frågar om ligans skyttekungar så kommer namn som Robert Lewandowski, Timo Werner, Rouwen Hennings och Marco Reus omedelbart upp. Men i den här elitkategorin finns det ytterligare ett namn som lätt glöms bort: Sebastian Andersson”, skriver Kicker.

Det är inte heller en subjektiv åsikt utan en statistik sanning då Andersson nu placeras sig på fjärde plats i seriens skytteliga. Svensken är med sina åtta mål jämsides med Marco Reus och före spelare som Jadon Sancho och Paco Alcácer.

Foto: Claudio Bresciani/TT

”Alltid på rätt plats”

Men Kicker lyfter också fram hur svensken bidrar med så mycket mer än bara mål. Mot Köln sprang Andersson 11,25 kilometer, hade en passningsprocent på 68 procent och var med sina 61 procent vunna närkamper tredje mest framgångsrik på planen i duellspelet. En anmärkningsvärt hög siffra för en anfallare.

– Han är en lagspelare men samtidigt alltid på rätt plats i straffområdet, säger sportchefen Oliver Ruhnert och menar att Andersson nu är på den högsta nivån av spelare:

– Han kan spela i vilken liga som helst i världen.

Sebastian Andersson kom till Union Berlin från Kaiserslautern 2018. Anfallaren har tidigare representerat Ängelholms FF, Kalmar FF, Djurgårdens IF och IFK Norrköping.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.