Björn rasar efter tveksam straff: ”Helt sjukt”

Uppdaterad 2021-03-16 | Publicerad 2021-03-14

FC Rosengård inledde svenska cupen-mötet mot Vittsjö med en straff.

Men det var i slutet på den första halvleken som Vittsjö kvitterade, efter en mycket tveksam straff där Nathalie Björn rasar mot domarbeslutet.

FC Rosengård tog emot gästande Vittsjö GIK i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen och det blev en match där båda lagen kunde näta från elva meter efter tveksamma situationer. Efter 19 minuter spelade var det Rosengårds Fiona Brown som blev nertacklad på väg ut ur Vittsjös straffområde och domaren pekar på straffområdet efter några långa sekunder. Jelena Cankovic var lika säker som alltid och kunde ge hemmalaget en 1–0 ledning.

– Vi gör en bra första 45 och vi vinner mycket boll med vårt presspel, säger Nathalie Björn i halvlek till Sportkanalen.

”Helt sjukt”

Men det var inte slut på straffar där. I slutet på den första halvleken går Rosengårds Jessica Samuelsson och Nathalie Björn in i en nickduell med Vittsjös Clara Markstedt. Det är Samuelsson som vinner duellen och Björn som går omkull, trots det pekar domare Sara Persson på straffpunkten och Vittsjös Fernanda Da Silva kan sätta 1–1.

– Hon (domaren) säger att Markstedt får en knuff av Jessica som gör att jag går omkull, säger Björn till Sportkanalen.

– Det är helt sjukt att det är straff.

Spiken i kistan

I den andra halvleken kunde dock Rosengård snabbt koppla greppet. Inbytta Olivia Schough kunde efter åtta minuter på planen ge Rosengård ledningen med 2–1 och lagkamraten Sanne Troelsgaard utökade ledningen till 3–1, vilket blev slutresultatet i matchen.

I dagens andra match i svenska cupen kunde Eskilstuna ta tre poäng mot Sundsvall på bortaplan. Där kunde Kaisa Collin (0–1), Felicia Rogic(0–2) och Loreta Kullashi (0–3) ge Eskilstuna vinsten i den första gruppspelsmatchen. Slutresultatet blev 0–3 till gästerna.