Francesco Totti

Tottis tårfyllda avsked: ”Utan dig skulle jag inte klarat det”

Av: 

Mattias Karlsson

Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe

FOTBOLL

Francesco Tottis pappa Enzo gick bort under måndagen.

76 år gammal dog han efter att drabbats av coronaviruset.

”Det var de tio värsta dagarna i mitt liv när du var ’ensam’ och kämpade mot ondskan”, skriver Francesco Totti på Instagram.

Enzo Totti, 76, dog på Lazzaro Spallanzani-sjukhuset i Rom i Italien på måndagsmorgonen efter att ha vårdats för covid-19.

Närmast sörjande är frun Fiorella, deras söner Francesco och Riccardo samt sex barnbarn, där Cristian, Chanel och Isabel är barn till Francesco Totti och frun Ilary Blasi.

Nu har yngsta sonen Francesco Totti skrivit en känslosam hyllning och hälsning till sin pappa.

”Det var de tio värsta dagarna i mitt liv när du var ’ensam’ och kämpade mot ondskan. När jag inte kunde träffa, prata, krama, hålla dig. Jag skulle ha gjort vad som helst för att vara där bredvid dig”, skriver Francesco Totti på Instagram.

”Alltid älska dig”

Den 44-årige Roma-legendaren har lagt upp en bild på sig och pappan tillsammans.

”Nu kommer mitt liv att bli annorlunda. Jag växte upp med viktiga värderingar och det är därför jag vill tacka dig pappa, för allt du har gjort för mig, för att du gjorde mig till en stark och modig man. Jag kommer alltid att älska dig min pappa. Jag önskar att jag fortfarande kunde höra din röst, jag saknar skratten vi hade tillsammans, jag saknar ditt leende, dina ögon, jag saknar att se dig i soffan och titta på tv”, skriver Francesco Totti.

”Missade kramarna”

Far och son stod varandra nära,. Fram till slutet av sonens spelarkarriär, och innan han drabbades av en hjärtattack, reste den tidigare bankanställde Enzo Totti ständigt runt Italien i en husbil för att se sonen spela på plats och umgås med Roma-fansen.

Han brukade också dyka upp på träningsanläggningen i Trigoria och bjuda spelarna på ”mellanmål”, bestående av brickor med pizzaslice och mortadella. En omtyckt karaktär som var känd av alla som ”sceriffo”, sheriffen.

”Jag måste säga förlåt och tack. Jag är ledsen för alla gånger jag inte förstod, för alla gånger jag inte berättade för dig. Jag är ledsen för de missade kramarna, för de outtalade orden, för misstagen jag gjorde. Men framförallt tack för att du var pappa och du kommer aldrig sluta vara en”, skriver Francesco Totti.

”Min stolthet”

De sista åren i sitt liv ägnade Enzo Totti främst åt barnbarnen, 14-årige Cristian Totti spelar ungdomsfotboll i Roma.

Sonen skriver vidare och använder hjärta-emoji samt emojin för tacksamhet med två handflator mot varandra:

”Utan dig skulle jag aldrig ha klarat det, även om du inte längre är hos oss kommer ditt minne och ditt leende aldrig att glömmas bort. Du hade så många vänner som älskade dig, för att du hade något annorlunda, du var alltid närvarande, alltid tillgänglig, du var allas vän, du var och du är min stolthet (jag hoppas att jag var det också för dig). Nu mer än någonsin har jag insett hur viktig du har varit i mitt liv, och under de närmaste åren kommer jag att hålla de här värdefulla minnena i mitt hjärta. Hej då pappa ... eller på återseende ... hej då Sheriffen ... ha en bra resa. Din Francesco”.

Hälsning från Maradona

Fotbollslegendarer som Ronaldo, Christian Vieri och John Terry har beklagat sorgen under inlägget.

”Jag är så ledsen, Francesco. Stor kram”, skriver Diego Maradona.

Francesco Totti var mångårig kapten i Roma där han spelade hela sin 25-åriga spelarkarriär 1992–2017.

Han vann Serie A med Roma 2001 och VM med Italien 2006.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Vaknade ur koman när hon fick höra Tottis röst

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Francesco Totti

Covid-19

AS Roma

Serie A

Fotboll

Coronaviruset