Cristiano Ronaldo målskytt tre minuter efter comebacken

Publicerad 2020-11-01

Efter knappt tre veckors frånvaro för corona var Cristiano Ronaldo tillbaka på planen.

Han behövde tre minuter för att ge Juventus ledningen och bana väg till segern mot Spezia.

Den 13 oktober, dagen före Portugals möte med Sverige i Nations League, bekräftade det Portugisiska fotbollförbundet att lagets stora stjärna Cristiano Ronaldo testats positivt för covid-19.

Först efter 20 dagar och ytterligare negativt test var portugisen tillbaka på fotbollsplanen.

Vid 1–1 och 56 minuter spelade borta mot Spezia under söndagen kom anfallaren in från Juventus bänk. Han behövde tre minuter på sig för att ge sitt lag ledningen.

Juventus 1–0-målskytt Alvaro Morata slog en passning i djupet till Ronaldo som drog sig till höger i straffområdet och kunde hitta luckan förbi Spezia-keepern Ivan Provedel.

– Han har nog noterat att ”Ibra” (Zlatan Ibrahimovic, red anm) har börjat springa i väg med skytteligan, och Ronaldo vill inte vara sämre. Han gör inga misstag, säger kommentatorn Christoffer Svanemar i C More.

Med Ronaldo på planen tog Juventus över handlingarna allt mer.

I den 67:e minuten gjorde Adrien Rabiot 3–1 och en stund senare var det dags för Ronaldo igen då Juventus fick straff när Federico Chiesa gick omkull. Straffen chippade storstjärnan fräckt in.

Den svenska landslagsspelaren Dejan Kulusevski startade matchen på bänken, men kom in i den 78:e minuten.