Allsvenska kvalet blev målrikt – och en publikfest.

Hundratalet åskådare med bengaler och sång på Stadsparksberget i Jönköping fick se en drömstart för sitt J-Södra.

Men Kalmar FF vände till 3–1-seger – efter tre fasta situationer.

Klassiska Stadsparksvallen i Jönköping är under ombyggnad och stora delar av läktarna rivna.

Det gör att det är god insyn på arenan från Stadsparksberget precis bredvid. Där hade hundratalet åskådare samlats, de allra flest supportrar till hemmalaget J-Södra i allsvenska kvalet mot Kalmar FF.

Fansen tände bengaler vid inmarschen och läktarsång...f’låt bergssången hörs tydligt ner på planen.

Om det var stödet som tände hemmalaget låter vi vara osagt men tabelltrean från superettan fick en drömstart på kvalmötet – med ett ”Kalmar FF-mål”.

Kalmar har ju gjort extremt många mål efter inlägg och hörnor, men nu var det J-Södra som tog ledningen i andra minuten efter en högerhörna som Kevin Rodeblad nickade i mål.

Från hjälte till syndabock

Men glädjen varade inte länge, speciellt inte för 19-årige Rodeblad.

J-Södrabacken slog olyckligt in 1–1 med ett dråpligt självmål när han skulle rensa undan ett inlägg från Kalmar FF:s Emin Nouri i elfte minuten.

Kalmar FF tog ett rejält grepp om kvalfajten när de gjorde 2–1 – efter ett långt inkast – där till slut bollen damp ner hos Sebastian Ring, som tryckte in ledningsmålet (18).

Ännu mörkare blev det för hemmalaget när Geir André Herrem utökade till 3–1 för gästande Kalmar FF i 55:e minuten.

Förspelet till 3–1? Ett långt inkast från Isak Jansson...

Matchen slutade med 3–1-seger för Kalmar FF som har ett stort övertag inför returen på Guldfågeln Arena på söndag.