Manchester United tappade segern i sista minuten

Han hyllades efter insatsen senast.

Men mot Manchester United stod Robin Olsen för en tavla. Svensken slapp dock bli syndabock efter en sen Evertonkvittering.

Senast låg Robin Olsen bakom bortasegern mot Leeds efter ett flertal avgörande räddningar.

Mot Manchester United fick svenske landslagsmålvakten chansen igen, då Jordan Pickford alltjämt är revbensskadad.

Men i stället för ny succé stod Olsen för ett tveksamt ingripande när svenskduellen mot Victor Lindelöf slutade 3–3 – efter Dominic Calvert-Lewins sena kvittering.

Chockades efter paus

Manchester United hade 2–0 i halvtid, efter ett nickmål av Edinson Cavani och Bruno Fernandes fullträff, men Everton kom tillbaka.

Fyra minuter in i andra halvlek chockade gästerna Manchester United, två gånger om. Ett United som hade ett rejält spelövertag de första 45 minuterna.

Först kom 1–2 efter en tveksam målvaktsretur från David De Gea. I den 51:a minuten var det också utjämnat efter James Rodriguez fullträff med vänsterfoten.

”Han ska ta den”

Sedan var dock olyckan framme för Robin Olsen.

31-åringen tappade fotfästet och fick se Scott McTominays nick smita in.

– Han halkar, han ska ta den där. Det här är saker som inte ser bra ut, som gör att man hamnar tvåa i laguttagningen, säger experten Pontus Kåmark i Viaplay.

Målet såg ut att bli matchens sista. Men i matchens sista spark, när Olsen var uppe i offensivt straffområde, lyckades Calvert-Lewin peta in 3–3.

– Det finns ingen bättre tidpunkt att göra mål. Men jag vågade inte fira fullt ut på grund av VAR, säger poängräddaren till BBC.

– Vi fortsatte kriga matchen igenom och vi förtjänade den poängen.

Därmed står Manchester United på 45 poäng. Två poäng bakom tabellettan tillika stadsrivalen Manchester City, som har två matcher färre spelade.

Robin Olsen räddades från att bli syndabock.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se