Jiloan Hamad matchhjälte och skadad

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN

HALMSTAD. Det var en seger som kostade för Hammarby.

Både Jiloan Hamad, muskelskadad, och defensiva mittfältaren Johan Persson, stressfraktur, riskerar missa mötet med Malmö FF.

– Jag är inte så optimistisk, säger Jilian Hamad.

– Läkarna får avgöra om det blir operation nu eller till sommaruppehållet, säger Johan Persson.

Redan inför mötet med Halmstad hade Hammarby fått stryka mittbacken Joseph Aidoo från listan. Han stannade hemma i Stockholm för att rehabiliteringsträna sin stukade fot.

Efter segern mot Halmstad BK (2–1) kunde tränaren Jakob Michelsen räkna in fler på skadelistan.

Ett bakslag inför stormötet med Malmö FF i veckan.

Den defensiva mittfältaren Johan Persson tvingades byta i den 36 minuten.

”Slog upp den i dag”

När Sportbladet når honom efter matchen berättar han om stressfrakturen i vänster fot som kommer innebära en operation. Den var planerad till sommaruppehållet, men landningen efter en höjdduell på Örjans Vall kan påskynda ingreppet.

– Jag slog upp den i dag. Vi får se om vi gör ett ingrepp nu eller om jag spelar de resterande matcherna till sommaruppehållet. Foten är ganska öm. Planen är att sätta in en skruv och läkarna får avgöra om det är läge att göra det nu eller sen. I dag gick det inte att fortsätta, jag landade fel, säger han.

Anfallaren Romulo fick byta i den 58:e minuten med känningar i ryggen.

– Av de tre som skadade sig i dag är han den som jag känner har ett mest positivt läge för spel mot Malmö FF, säger tränaren Jacob Michelsen efter matchen.

Yttermittfältaren, den påpassligt spelande Jiloan Hamad linkade av planen med känning i vänster vad i den 63:e minuten. Han gjorde det efter två mål och en betydande insats i den första halvleken.

När vi sågs en god stund efter matchen var känslan i muskeln över knävecken inte bra.

– Det sitter i knävecket, lite ner mot vaden. Känns lite som en bristning. Jag är inte van vid skador, då hade jag kanske vetat direkt. Nu tänkte jag att det kanske var kramp, men det gick inte alls, säger han och fortsätter.

– De ska kolla på mig i morgon så vi får se vad de säger. Men ah, jag är inte så optimistisk. Jag känner det när jag står här, det är någonting.

Enligt Expressen undersöktes Jiloan Hamad av HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui efter matchen. Och det gav ett positivt besked.

– Det är fästet på den mediala delen av hamstrings som fäster på insidan av knäet som gör ont, men det är inget fel på knäet. Han har en överbelastning som inte ens behöver röntgas. Han ska bara behandlas på rätt sätt för att kunna spela på onsdag om allt går enligt planen, säger Simon Bakkioui till tidningen.

Jiloan Hamad hade gärna spelat matchen mot MFF som betyder extra mycket för honom.

– Det är min gamla klubb, det är klart att man hade velat spela och vinna, säger han.

Har du känt något innan i vaden?

– Nej, ingenting. Det är klart att det var en jobbig period när vi hade tre matcher på kort tid och jag åkte på en infektion och jag har spelat lite sjuk. Det är klart att musklerna blir lite trötta, men jag känner mig i bra form. Men det är ingen fara, detta kan jag ta, säger han.

Satsade på rakare spel

Både Hamad och Persson kommer att undersökas på måndagen. Dessutom är Birkir Már Saevarsson avstängd efter sitt gula kort mot HBK.

Romelu och Aidoo däremot lär kunna spela mot MFF, tror tränaren Jakob Michelsen.

– Vår sjukgymnaster får jobba hårt... Generellt har vi en tunn trupp. Det blir ett tufft, men kul test mot Malmö FF.

Spelmässigt satsade Hammarby på ett rakare längre spel mot Halmstad BK.

Det gav utdelning med två mål i första halvlek där Björn Paulsen assisterande Jiloan Hamad. Hammarby hade fler chanser i första halvlek då HBK:s försvar agerade svagt och där backarna gjorde individuella misstag.

I andra halvlek hade Halmstad BK mer boll, lyckades få till en sen reducering genom Kosuke Kinoshita, men Hammarby höll undan.

– Det var ingen tiki-taka-festival här i dag, men spelarna var uppmanade att inte spela med en hög risk. Vi lät Halmstad ha mer boll och vi försvarade oss bra, säger Jacob Michelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.