Victor Edvardsen gav laget en drömstart med ett drömmål från mittplan.

Sedan körde Djurgården över Apoel med 3–0 i den första playoff-matchen.

– Otroligt mäktigt, säger Edvardsen efter segern.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson kallade playoff-matcherna i Europa Conference League mot Apoel för de viktigaste i klubbens historia. Det märktes också på publiken. Trycket på Tele2 Arena var enormt redan från start.

När Victor Edvardsen gav Djurgården ledningen med ett riktigt drömmål redan efter nio minuter exploderade arenan.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Så kan Djurgården få 50 miljoner kronor för Hien

Djurgården vann boll på egen planhalva och bollen gick till Edvardsen som såg att målvakten var långt ute och drog till från mittplan.

– Det fanns inget att tveka på. Jag såg att han var lågt ut och jag får en sjukt bra träff. Det var jävligt skönt att se den gå in, säger Edvardsen i Sportbladets sändning.

”Han är en juvel”

Målet var inte helt olikt det Edvardsen gjorde mot Djurgården när Degerfors vann på hemmaplan.

– Den har vi sett förr va? Mot Djurgården då, skönt att få sätta dit en likadan i rätta färgerna. Det är andra gången på ett år nu så målvakterna får passa sig, säger målskytten.

Bosse Andersson hyllade Edvardsen stort i Sportbladets halvtidsstudio.

– Det var väl den tändande gnistan när vi köpte honom när han gjorde det mot oss på Stora Valla. Han är en juvel alltså. Det är bara han som kan ta det där beslutet och se det. Det är underbart, säger han.

Wikheim satte trean

Djurgården blev något passivt efter målet och Apoel kom in i matchen. Det var dock Djurgården som hade det klart bästa läget att göra matchens andra mål. Haris Radetinac blev frispelad i straffområdet, men skottet gick utanför.

2–0-målet kom i stället in den 53:e minuten. Magnus Eriksson slog en fin boll in till Hampus Finndell i misstänkt offsideläge. Flaggan kom dock aldrig upp och Finndell passade vidare till Hjalmar Ekdal som nickade bollen i mål. Tolv minuter senare kom nästa mål. Gustav Wikheim hade bara varit på planen i några minuter när ha gick på skott utanför straffområdet och satte 3–0.

Rasmus Schüller drog på sig sitt andra gula kort med 20 minuter kvar och Djurgården fick spela med en man mindre fram till slutsekunderna när José Angel Crespo drog på sig en frilägesutvisning efter att ha dragit ner Emmanuel Banda utanför straffområdet.

Apoel lyckades aldrig få in någon reducering och Djurgården får med sig 3–0 till returen på bortaplan. Efter matchen hyllade Hjalmar Ekdal publikstödet.

– Helt otroligt, man har aldrig varit med om något liknande. Stor eloge till alla våra supportrar, säger han i Sportbladets sändning.

Victor Edvardsen drar till från halva planen mot Apoel vilket resulterade i Djurgårdens ledningsmål.