OBOS Damallsvenskan i fotboll

Kif Örebros tidiga kontraktsoffensiv: ”Kan inte gå och vänta”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

En dag en historisk kontraktsförlängning med en genombrottsspelare. En annan dag ett nytt avtal med en kanadensisk nyckelspelare.

Det händer bevisligen saker i damallsvenska Kif Örebro.

– Sedan jag var här sist så har det hänt oerhört mycket i klubben, säger en nykontrakterad Jenna Hellstrom till klubbens webbplats.

Historiskt sett brukar slutspurten av en säsong vara en oviss tid i en damallsvensk klubb gällande kontraktslägen. Då klubbar historiskt sett blott skrivit kortare avtal så har det varit mycket pusslande för sportcheferna runt om i landet för att få ihop sina trupper till kommande säsong. Trupper som dessutom ofta brukar spikas sent.

Med den historiken i åtanke så är Kif Örebros agerande på sista tiden iögonfallande.

”Kan inte gå och vänta”

Under onsdagen presenterade man att kanadensiska anfallaren Jenna Hellstrom, en av lagets nyckelspelare under den gångna säsongen, förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.

Dagen innan dess presenterades en förlängning av en annan nyckelspelare i Nathalie Hoff Persson. Och ytterligare förlängningar av tongivande spelares avtal kommer presenteras under veckan.

Ni är tidigt ute?

– Vi kan inte gå och vänta, vänta och se konkurrera med de andra klubbarna som ger sig in senare i leken. Vi behöver vara tidiga innan andra lag får upp ögonen för våra spelare. Vi har koll på ekonomin och vad vi kan erbjuda, säger tränare Rickard Johansson när Sportbladet ringer upp för att fråga vad det egentligen är som försiggår borta i Närke.

Samtidigt är det en helt annan, tidigare presenterad kontraktsförlängning, som sticker ut mest från normen.

Rickard Johansson.

”Kan gå hur långt som helst”

Genombrottsspelaren Anna Sandberg, 18, hade egentligen ett kontrakt även över nästa säsong.

Nu har hon ett kontrakt till 2024, efter att klubben skrivit ett nytt treårsavtal – det längsta avtal klubben någonsin skrivit med en spelare.

– Hon har varit med hela säsongen men kom in som vänsterback först innan sommaruppehållet. Sen har det exploderat. Gör hon en hel sådan här säsong kommer större klubbar ta henne. Så det är smart om vi kan ta den kostnaden och skriva ett mycket längre avtal, säger tränare Johansson om talangen.

– Vi känner att marknaden blir så att man tar betalt för spelare. Anna Sandberg kan gå hur långt som helst.

Även mittfältstalangen Emilia Pelgander, som även hon egentligen var kontrakterad över nästa säsong, har skrivit på ett nytt flerårskontrakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Anna Sandberg.

Se OBOS damallsvenskan – exklusivt på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Lönelista 2021: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

KIF Örebro DFF

Fotboll