Zlatan slipper böter: ”Var det stora offret”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic riskerar tre matchers avstängning.

Men svensken slipper undan böter av Manchester United.

”De anser att han var det stora offret”, skriver The Sun.

Mötet mellan Manchester United och Bournemouth blev till en personlig kamp mellan Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings.

Zlatan inledde med att brotta omkull Mings, som svarade med att stämpla Zlatan i huvudet innan svensken satte armbågen mittbackens huvud.

– Hela matchen kändes det som att han var ute efter hämnd. Men som sagt, han är en tuff spelare, och det är jag också, sa Mings efteråt.

– Jag vill aldrig skada någon på planen. Mings hoppade in i min armbåge. Ni har tv-bilderna, det är bara att titta på dem, försvarade sig Zlatan.

”Slipper böter – det stora offret”

Men i går kom beskedet att engelska fotbollsförbundet FA anmält både Ibrahimovic och Mings för ”våldsamt beteende” och riskerar tre matchers avstängning.

”Spelarna var involverade i två separata incidenter i och runt den 44:e minuten – de incidenterna såg inte domarna, men de fångades på video”, skrev FA i ett uttalande.

Men Zlatan Ibrahimovic kommer inte att straffas av Manchester United.

Normalt bestraffar klubben avstängningar med böter, men det drabbar inte Ibrahimovic, enligt The Sun.

”Klubbledningen anser att den förre PSG-stjärnan var det stora offret i den här chockerande händelsen och kommer att ha överseende med honom”, skriver tidningen.

”Vill inte göra Zlatan upprörd”

Enligt The Sun vill José Mourinho inte riskera att göra den 35-årige anfallaren upprörd med tanke på att svensken har ett utgående kontrakt som Manchester United vill förlänga.

– De vill inte göra Zlatan upprörd med tanke på att hans framtid inte är klar ännu och José ser honom helt som offret. Även om han har anmälts och kommer att stängas av känner Manchester United att Zlatan blev provocerad, säger en källa till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic riskerar att missa matcherna mot Chelsea i FA-cupens kvartsfinal och ligamötena med Middlesbrough och West Bromwich.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.