Nilla Fischers Wolfsburg vidare i CL

Uppdaterad 2015-11-19 | Publicerad 2015-11-18

Diamantbollenvinnaren Hedvig Lindahl är däremot ute

Mittbacken Nilla Fischer stod för en stabil insats när hennes Wolfsburg höll nollan mot Chelsea.

Därmed är det tyska laget vidare till kvartsfinal i Champions League med totalt 4-1.

Årets svenska fotbollspelare, Hedvig Lindahl, fick släppa två bollar förbi sig.

Nilla Fischer i Wolfsburg (arkivbild)

Wolfsburg hade 2-1 att gå på från det första mötet med Chelsea. Och när det i dag var dags för avspark på hemmaplan gav Nilla Fischer och hennes försvar aldrig Chelsea chansen.

Redan efter tolv minuter kom 1-0 för hemmalaget precis intill Lindahls vänstra stolpe.

Schelin också vidare

I början av den andra halvleken kom 2-0 efter en rörig situation, där tyskan Alexandra Popp avgjorde med ett mål som dömdes som självmål.

Wolfsburg är därmed vidare till kvartsfinal vilket gör att klubben har chansen att minst nå semifinalen som i fjol.

Lotta Schelins Lyon fick en behaglig resa med totalt 9-1 mot Atlétic Madrid. I kvällens 6-0-seger gjorde den svenska stjärnan två mål.