Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-18

Watford har kopplat greppet i miljarddramat.

Nästa lördag kan laget bli klart för Premier League.

– Jag är väldigt stolt över grabbarna, men ingenting är klart än, säger coachen Slavisa Jokanovic.

I toppen av Championship – Englands näst bästa liga – pågår det ett fyrlagsrace om två platser upp till Premier League. Steget upp betyder otroligt mycket ekonomiskt: 800 miljoner kronor per lag.

Det är Middlesbrough, Norwich, Watford och Bournemouth som slåss om platsen. Joel Ekstrand är långtidsskadad, men kunde ändå jubla i dag när hans Watford tog tre poäng mot Birmingham.

Försvararen Craig Cathcart blev den stora hjälten för Watford. Hemmalagets mittback avgjorde i den 56:e minuten med ett volleyskott efter hörna som också blev matchens enda mål.

Det blev 1-0 mot Birmingham inför drygt 19000 fans på Vicarage Road.

– Vi har haft en framgångsrik vecka, men ingenting är klart än. Jag är väldigt glad över vår prestation i dag – från spelarna, staben och fansen. Alla i klubben vet och hoppas att succén är nära. Jag är väldigt stolt över grabbarna, men jag repeterar: ingenting är klart, säger Watfords serbiske coach Slavisa Jokanovic till klubbens hemsida.

Sen kvittering

För Bournemouth började det illa.

Laget låg under med 0-1 hemma mot Sheffield Wednesday, men kvitterade till 1-1 i den 69:e minuten genom Kermorgant. Bournemouth åkte på en utvisning tio minuter senare och fick kriga för ett ledningsmål.

Matt Ritchie såg sedan ut att bli hjälte när han tryckte in 2-1 med några minuter kvar på klockan. Men på tilläggstid kom bakslaget.

Wednesday fick straff och Chris Maguire sköt in 2-2 i den 96:e matchminuten.

Kan bli klara nästa helg

Trots poängtappet ligger Bournemouth på andra plats i ligan, men laget hade nog gärna tagit full pott då två omgångar återstår av Championship.

Watford kan säkra en plats i Premier League nästa säsong om laget besegrar Brighton borta på lördag, samtidigt som Bournemouth eller Middlesbrough förlorar.